receptyzdravia-adzuki-polievka-featured

Fazuľa azuki, tiež zvaná adzuki alebo aduki, pochádza z východnej Ázie. V Japonsku je považovaná za kráľovnú fazule a patrí medzi najpopulárnejšiu odrodu fazúl.
Obsahuje vysoký obsah vitamínov skupiny B, minerály ako vápnik, horčík, zinok a mangán.

čas prípravy - 50 minút
4 porcie
Element VODA

SUROVINY:

Polievka:
Cestovina do polievky:
Na dochutenie:

TIP: Zeleninový vývar si pripravíme zo zvyškov a odrezkov zeleniny. Použijeme napríklad nepoužité časti mrkvy, odrezané časti zeleru, stonky zeleru, nepoužitú časť póriku, atď. V žiadnom prípade nedávame časti, ktoré sú plesnivé alebo nahnité! Zeleninu naukladáme do studenej filtrovanej vody, privedieme k varu a varíme 20 minút pod pokrievkou. Po uvarení ihneď scedíme.

POSTUP:

Krok 1:

Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme Mahá korenie. 

Krok 2:

Po chvíli pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a najemno nastrúhaný zeler. Chvíľu restujeme. 

Krok 3:

Podlejeme horúcim zeleninovým vývarom, pridáme soľ podľa chuti a varíme cca 20 – 30 minút.

Krok 4:

Keď je zelenina mäkká, pridáme vopred uvarené fazule adzuki a znovu chvíľu povaríme. 

Krok 5:

Na záver necháme v polievke zavariť špaldové rezance.

SERVÍROVANIE:

Polievku nalejeme na tanier, kde si ju ešte môžeme dochutiť Misom a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Špaldové cestoviny použité v dnešnom recepte môžete použiť aj v recepte – Cestoviny špaldové s Tahini a Tofu majonézou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to