Ako si užívať dovolenku a leto

akosiuzitdovolenku

Leto je obdobie slnka, tepla a oddychu. Spolu s ním prichádza obdobie dovoleniek. Úlohou dovolenky je dobre si oddýchnuť a načerpať novú energiu a silu do ďalšieho polroka a byť s rodinou.

Nesmieme však zabúdať, že úlohou dovolenky je oddýchnuť si. Ak na to zabudneme alebo dovolenka túto úlohu nesplní, máme problém. Ďalší polrok ideme na energetické zásoby. Keď sa naviac ešte dobre nestravujeme, naše energetické zásoby sa neuveriteľne rýchlo míňajú. Treba určite myslieť na to, že po dovolenke by sme sa mali vrátiť oddýchnutí, plní energie a chuti do práce.

Ako sa dobre pripraviť na dovolenku:

Ak cestujete niekam k moru alebo do iných krajín, organizmus min. 3 dni pred odchodom pripravujte jedlom na prostredie, kam cestujete. Čiže konzumujte potraviny ktoré sú pre danú lokalitu typické napr. ak cestujete do tropických krajín pridajte do svojej stravy tropické ovocie. Týmto organizmus čiastočne pripravíte na nové prostredie, aby nezažíval stres, keď prídete do danej lokality.

Ako sa najlepšie a najrýchlejšie v horúčave schladiť:

  • Výborná je vlažná voda s citrónom alebo jablkovým octom cca 1čl. na 3 dcl vody.
  • Mierne teplý zelený čaj s citrónom.
  • Zelený jačmeň s citrónom.
  • Rakytniková šťava s vlažnou vodou.

Pozor studené nápoje a zmrzliny pocitovo vnímame, že nás to ochladzuje ale opak je pravdou, všetko studené telo musí zohriať a potom cítime ešte väčšie teplo.

Treba si so sebou zobrať domácu lekáreň, ktorá by mala obsahovať:

  • Slivky Umeboshi- umetablety, ktoré vám pomôžu zvládnuť cestovanie . Pred cestou si dáme 3 umetabletky alebo kúsok slivky umeboshi. Rovnako, keď zjeme jedlo, z ktorého máme tráviace problémy, jedna slivka umeboshi, ktorú zjeme, dokáže organizmus zharmonizovať.
  • Umeocot – používame každé ráno 1čl. Zabezpečí dobré trávenie a predchádza možným tráviacim ťažkostiam. Dá sa použiť aj ako prvá pomoc pri poštípaní hmyzom tak, že ním potrieme priamo na zasiahnuté miesto.
  • Mladý jačmeň a Chlorella – zabezpečia nášmu organizmu harmonizáciu a zminimalizujú následky našich stravovacích prehreškov tým, že zabezpečia komplexnú výživu – vitamíny, minerály, enzýmy, antioxidanty…

Prajem Vám krásne slnečné leto a ešte krajšiu dovolenku.

S pozdravom Peter Planieta

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to