Červený melón lahôdka ale aj detox v lete

cervenymelonlahodka

Červený melón patrí medzi lahôdky leta, má výborné chladivé účinky na telo. V lete, táto lahôdka dopĺňa do organizmu vodu a svojou prirodzenou sladkosťou podporuje trávenie (žalúdok, slinivku a slezinu). Jeho TOP účinky – zmierňuje účinky horúceho počasia na organizmus, diuretické účinky, podporuje srdce, močový mechúr a žalúdok, pomáha zvlhčovať sliznice čriev, antioxidačné a protizápalové účinky.

Pôsobí harmonicky pri problémoch: vysoký krvný tlak, zápcha, zápal močových ciest

Bohatý zdroj: kukurbocitrin – látka, ktorá rozširuje cievy, čím pomáha znížiť krvný tlak, vitamín C, karotenoidy ako lykopén, draslík a horčík.

Upozornenie: ľudia so slabým trávením, anémiou alebo nadmerným močením by mali melón z jedálnička vylúčiť, alebo ho jesť veľmi malé množstvo, nikdy nie studený a najlepšie so škoricou. Ešte je jedna alternatíva, červený melón si povariť so škoricou na melónový krém.

3 dňová letná detoxikácia obličiek červeným melónom

Melón sa na očistu obličiek používa už odpradávna. Pri detoxe však nesmie byť studený, vytiahnutý z chladničky.

Raňajky: vypiť 180 ml šťavy z melóna a podľa chuti pridať BIO mletú škoricu a čerstvý zázvor
Obed: rozmixovaný melónový drink z dvoch hrnčekov melónu, možnosť pridať posekaný koriander alebo škoricu, ale aj Mladý zelený jačmeň
Večera: melónová polievka – 3 hrnčeky rozmixovaného melónu a 1 hrnček pokrájaného melónu, zmiešame spolu s kardamónom a zázvorovou šťavou podľa chuti. Všetko spolu dobre premiešame a konzumujeme dozdobené najemno nakrájanou mätou. Pre ľudí, čo majú veľa ohňa a býva im teplo si môžu podľa chuti pridať šťavu z limetky.

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to