Cestoviny so zeleninou a tofu

receptyzdravia-cestoviny-so-zeleninou-a-tofu-featured

Ďalší skvelý recept na cestoviny – Cestoviny so zeleninou a tofu. Rýchle, chutné a jednoduché jedlo plné vlákniny a bielkovín. No, a keďže sú v recepte použité ryžové alebo kukuričné cestoviny, uvariť si ich môže aj celiatik.
Ak sa Vám dnes nechce tráviť čas v kuchyni, tento recept máte hotový raz dva.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element KOV

SUROVINY:

Cestoviny:
Zelenina:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Krok 1:

Cestoviny uvaríme v slanej vode s olejom, aby sa nelepili.

Krok 2:

Medzitým na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku.

Krok 3:

K cibuľke pridáme na kocky nakrájaný kaleráb a mrkvu a všetko spolu osmažíme.

Krok 4:

Nakoniec pridáme nakrájané rajčinky, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme. 

Pozn.: Kto má rád cesnak, môže ho použiť na  dochutenie zeleniny.

Krok 5:

Keď zelenina podusením zmäkla pridáme ryžovú smotanu a necháme prevariť.

Krok 6:

Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a zamiešame do podusenej zeleninky. 

SERVÍROVANIE:

Na tanier naložíme cestoviny so zeleninou, pokrm posypeme nastrúhaným Tofu, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

V dnešnom recepte sme použili ryžovú smotanu. Pokiaľ Vás nenapadá, kde a ako by ste mohli túto náhradu smotany použiť, môžeme Vám ponúknuť ďalší recept s touto surovinou  – Lúsková omáčka s kôprom a pšenovým knedlíkom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to