Ďalší skvelý recept na cestoviny – Cestoviny so zeleninou a tofu. Rýchle, chutné a jednoduché jedlo plné vlákniny a bielkovín. No, a keďže sú v recepte použité ryžové alebo kukuričné cestoviny, uvariť si ich môže aj celiatik.
Ak sa Vám dnes nechce tráviť čas v kuchyni, tento recept máte hotový raz dva.
SUROVINY:
Cestoviny:
- 500 g cestoviny ryžové, kukuričné...- kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 1/4 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL oleja
Zelenina:
- 2 PL oleja - slnečnicový alebo repkový - kúpiť TU
- 1 cibuľa
- 1 malý kaleráb
- 2 mrkvy
- 2-3 rajčiny
- morská soľ
- čierne korenie - kúpiť TU
- 100 ml ryžová smotana - kúpiť TU
Na ozdobu:
- Tofu údené - kúpiť TU
- petržlenová vňať
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Krok 1:
Cestoviny uvaríme v slanej vode s olejom, aby sa nelepili.
Krok 2:
Medzitým na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku.
Krok 3:
K cibuľke pridáme na kocky nakrájaný kaleráb a mrkvu a všetko spolu osmažíme.
Krok 4:
Nakoniec pridáme nakrájané rajčinky, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme.
Pozn.: Kto má rád cesnak, môže ho použiť na dochutenie zeleniny.
Krok 5:
Keď zelenina podusením zmäkla pridáme ryžovú smotanu a necháme prevariť.
Krok 6:
Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a zamiešame do podusenej zeleninky.
SERVÍROVANIE:
Na tanier naložíme cestoviny so zeleninou, pokrm posypeme nastrúhaným Tofu, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť
NÁŠ TIP:
V dnešnom recepte sme použili ryžovú smotanu. Pokiaľ Vás nenapadá, kde a ako by ste mohli túto náhradu smotany použiť, môžeme Vám ponúknuť ďalší recept s touto surovinou – Lúsková omáčka s kôprom a pšenovým knedlíkom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊