Je to jednoducho ďalší skvelý spôsob, ako využiť tekvicu Hokkaido v chutnej podobe, preto určite neváhajte, a ak máte radi omáčky, určite tento zdravý recept z tekvice vyskúšajte.
Nezabudnite ku tomuto jedlu pridať Robi oválky, sú ideálne ako úplná alebo čiastočná náhrada mäsa vo všetkých pokrmoch, ktoré zvyčajne pripravujeme.
SUROVINY:
Omáčka:
- filtrovaná voda
- 1 ks stredne veľkej tekvice Hokkaido
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
- 300 g Tofu majonézy - kúpiť TU
Na dochutenie:
- 1 ČL umeocotu - kúpiť TU
- jablkový ocot
Oválky:
Príloha:
- špaldový knedlík
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu podávame špaldovú knedľu, pokiaľ ste ju ešte nevarili, recept nájdete na – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky.
Krok 1:
V hrnci dáme zohriať vodu a tekvicu Hokkaido nakrájame na drobné kocky.
Pozn.: Vody nalejeme toľko, aby jej bolo cca 1 cm pod Hokkaido.
Krok 2:
Do horúcej vody dáme riasu Arame a nakrájanú tekvicu. Varíme 30 minút.
Krok 3:
Po uvarení tekvicu rozmixujeme, pridáme tofu majonézu, dochutíme umeoctom a podľa potreby jablkovým octom.
Oválky:
Robi oválky opražíme na sezamovom oleji z oboch strán.
SERVÍROVANIE:
Omáčku s osmaženými oválky podávame so špaldovou knedľou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Známa je tekvica na obed alebo na večeru, ale prečo by sme si nemohli dať tekvicu napríklad na raňajky? – Kukuričná kaša s Hokkaido omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊