Hokkaido omáčka s Robi mäsom

receptyzdravia-hokkaido-omacka-s-robi-masom-featured

Je to jednoducho ďalší skvelý spôsob, ako využiť tekvicu Hokkaido v chutnej podobe, preto určite neváhajte, a ak máte radi omáčky, určite tento zdravý recept z tekvice vyskúšajte.
Nezabudnite ku tomuto jedlu pridať Robi oválky, sú ideálne ako úplná alebo čiastočná náhrada mäsa vo všetkých pokrmoch, ktoré zvyčajne pripravujeme.  

čas prípravy - 45 minút
3 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Pozn.: Ako prílohu podávame špaldovú knedľu, pokiaľ ste ju ešte nevarili, recept nájdete na – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky.

Omáčka:
Krok 1:

V hrnci dáme zohriať vodu a tekvicu Hokkaido nakrájame na drobné kocky. 

Pozn.: Vody nalejeme toľko, aby jej bolo cca 1 cm pod Hokkaido.

Krok 2:

Do horúcej vody dáme riasu Arame a nakrájanú tekvicu. Varíme 30 minút.

Krok 3:

Po uvarení tekvicu rozmixujeme, pridáme tofu majonézu, dochutíme umeoctom a podľa potreby jablkovým octom.

Oválky:

Robi oválky opražíme na sezamovom oleji z oboch strán.

SERVÍROVANIE:

Omáčku s osmaženými oválky podávame so špaldovou knedľou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Známa je tekvica na obed alebo na večeru, ale prečo by sme si nemohli dať tekvicu napríklad na raňajky? – Kukuričná kaša s Hokkaido omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to