Kelový prívarok s marinovaným Tofu

receptyzdravia-kelovy-privarok-s-marinovanym-tofu-featured

V prípade, že obľubujete prívarky tak na tomto kelovom si určite pochutíte.
Tento zdravý prívarok je jednoduchý a rýchly na prípravu, nenáročný na suroviny a v neposlednom rade aj extrémne chutný.

čas prípravy - 45 minút
4 porcie
Element DREVO a KOV

POSTUP:

TIP: V prípade, že chceme uvariť bezlepkové jedlo použijeme cesnakové tofu a Tamari – sójovú omáčku.

Krok 1:

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na sezamovom oleji do sklovita. 

Krok 2:

Pridáme nakrájaný kel, 3 dcl filtrovanej vody, riasu Wakame a dusíme 20–30 minút. Počas dusenia dochutíme soľou a rascou.

Krok 3:

Prívarok zahustíme kukuričným škrobom a varíme 3 minúty.

Krok 4:

Pred dokončením pridáme roztlačený cesnak, tofu majonézu a nahrubo nastrúhané tofu. 

Krok 5:

Na záver dochutíme sójovou omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Prívarok naservírujeme na tanier s jazmínovou ryžou a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

V dnešnom recepte sme si predstavili jedného člena z rodiny hlúbovín. Ďalším receptom sa môžeme zoznámiť s jeho príbuznou…kapustou, ktorá vyrástla do krásnej červenej farby – Ražné halušky s červenou kapustou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to