V prípade, že obľubujete prívarky tak na tomto kelovom si určite pochutíte.
Tento zdravý prívarok je jednoduchý a rýchly na prípravu, nenáročný na suroviny a v neposlednom rade aj extrémne chutný.
SUROVINY:
Prívarok:
- 3 ks stredne veľkej cibule
- 2 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
- 1/2 stredne veľkého kelu
- 3 dcl filtrovanej vody
- 10 cm riasy Wakame - kúpiť TU
- 1 ČL drvenej rasce - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- BIO kukuričný škrob – na zahustenie - kúpiť TU
- 4 – 5 strúčikov cesnaku
- 150 g Tofu majonézy - kúpiť TU
- 200 g Tofu marinovaného alebo údeného - kúpiť TU
Na dochutenie:
Príloha:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
TIP: V prípade, že chceme uvariť bezlepkové jedlo použijeme cesnakové tofu a Tamari – sójovú omáčku.
Krok 1:
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na sezamovom oleji do sklovita.
Krok 2:
Pridáme nakrájaný kel, 3 dcl filtrovanej vody, riasu Wakame a dusíme 20–30 minút. Počas dusenia dochutíme soľou a rascou.
Krok 3:
Prívarok zahustíme kukuričným škrobom a varíme 3 minúty.
Krok 4:
Pred dokončením pridáme roztlačený cesnak, tofu majonézu a nahrubo nastrúhané tofu.
Krok 5:
Na záver dochutíme sójovou omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Prívarok naservírujeme na tanier s jazmínovou ryžou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
V dnešnom recepte sme si predstavili jedného člena z rodiny hlúbovín. Ďalším receptom sa môžeme zoznámiť s jeho príbuznou…kapustou, ktorá vyrástla do krásnej červenej farby – Ražné halušky s červenou kapustou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊