Máte radi seitan špeciál? Tak tieto cestoviny sú práve pre Vás. Spolu s korením Garam Masala chutia skvelo, a v kombinácii so seitanom si ich zamilujete.
Odporúčame pridať na záver petržlenovú vňať, ktorá svojou chuťou výborne ladí k cestovinám.
SUROVINY:
Cestoviny:
- 300 g špagety kukuričné - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- filtrovaná voda
Seitan zmes:
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 2 stredne veľké cibule
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 červená paprika
- 300 g Seitan špeciál - kúpiť TU
- 2 dcl filtrovanej vody
- ½ ČL soli
- 1 ČL korenie Garam Masala - kúpiť TU
Na ozdobu:
- petržlenová vňať
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Kukuričné špagety dáme variť do horúcej filtrovanej vody, ktorú sme si osolili. Varíme 10 až 15 minút.
Krok 2:
Po uvarení cestoviny zlejeme a jemne ich prepláchneme studenou vodou.
Pozn.: Počas varenia cestovín môžeme pripraviť Seitan zmes.
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na kocky. Mrkvu, papriku a seitan na tenké pásiky.
Krok 2:
Všetko spolu opražíme na sezamovom oleji.
Krok 3:
Pridáme 2 dcl filtrovanej vody, ½ ČL soli, korenie Garam Masala a všetko spoločne dusíme 10 až 15 minút.
SERVÍROVANIE:
Cestoviny polejeme seitanovou zmesou, dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Kukuričné cestoviny sa predávajú v rozličných tvaroch. Práve sme si uvarili jedlo zo špagiet a ďalej…ďalej si môžeme pripraviť napríklad – Kukuričné cestoviny s údenou omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊