Sladkastá chuť mrkvy je výbornou voľbou na výrobu chutných placiek. V poslednom čase stále viac preferujeme zeleninové jedlá. Možno to bude aj tým teplom, ale najmä tým, že táto krásna zrelá zeleninka zo záhradky je neskutočne lákavá.
SUROVINY:
Placky:
- 4 ks stredne veľkej mrkvy
- 300 g Hraška pikant - kúpiť TU
- 1 ČL BIO oregana - kúpiť TU
- 3 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
- filtrovaná voda
Mrkvové pickles:
- mrkva
- umeocot - kúpiť TU
- citrón
Príloha:
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ si nie ste istí ako sa pripravuje, môžete si prečítať recept – Jazmínová ryža – základný recept
Krok 1:
Mrkvu nastrúhame najemno.
Krok 2:
Pridáme Hrašku, oregano, sezamového oleja a postupne prilievame filtrovanú vodu, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.
Krok 3:
Vytvarované placky opekáme nasucho z oboch strán, ale je dôležité mať kvalitnú panvicu.
Pozn.: Ak nemáte problémy s nadváhou alebo pečeňou, môžete placky opekať na oleji.
Krok 1:
Mrkvu nakrájame na tenké plátky, alebo nahrubo nastrúhame.
Krok 2:
Pokapeme umeoctom a pár kvapkami citrónu a necháme chvilku odležať.
SERVÍROVANIE:
Placky podávame s mrkvovým pickles, alebo aj s prílohou, napr. jazmínovou ryžou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Placky sa najčastejšie pripravujú zo zemiakov, ale dnes sme si ukázali, aké výborné placky sa dajú uvariť aj z mrkvy. A napadlo Vás niekedy, že by ste si pripravili placky napríklad aj z kalerábu? – Kalerábové placky s kuskusom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊