ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Mrkvové placky

receptyzdravia-mrkvove-placky-featured

Sladkastá chuť mrkvy je výbornou voľbou na výrobu chutných placiek. V poslednom čase stále viac preferujeme zeleninové jedlá. Možno to bude aj tým teplom, ale najmä tým, že táto krásna zrelá zeleninka zo záhradky je neskutočne lákavá.

čas prípravy - 15 minút
4 porcie
Element ZEM a OHEŇ

SUROVINY:

Placky:
Mrkvové pickles:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ si nie ste istí ako sa pripravuje, môžete si prečítať recept – Jazmínová ryža – základný recept

Placky:
Krok 1:

Mrkvu nastrúhame najemno.

Krok 2:

Pridáme Hrašku, oregano, sezamového oleja a postupne prilievame filtrovanú vodu, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.

Krok 3:

Vytvarované placky opekáme nasucho z oboch strán, ale je dôležité mať kvalitnú panvicu.

Pozn.: Ak nemáte problémy s nadváhou alebo pečeňou, môžete placky opekať na oleji.

Mrkvové pickles:
Krok 1:

Mrkvu nakrájame na tenké plátky, alebo nahrubo nastrúhame.

Krok 2:

Pokapeme umeoctom a pár kvapkami citrónu a necháme chvilku odležať.

SERVÍROVANIE:

Placky podávame s mrkvovým pickles, alebo aj s prílohou, napr. jazmínovou ryžou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Placky sa najčastejšie pripravujú zo zemiakov, ale dnes sme si ukázali, aké výborné placky sa dajú uvariť aj z mrkvy. A napadlo Vás niekedy, že by ste si pripravili placky napríklad aj z kalerábu? – Kalerábové placky s kuskusom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn