Slané chrumkavé koláčiky sú výborné, keď potrebujeme niečo malé na zahryznutie pre seba alebo návštevu. Keď ustriehneme množstvo, nemusíme sa báť priberania.
Hlavné ingrediencie, ktoré tvoria tento recept sú ovsené vločky a mrkva.
SUROVINY:
Cesto:
- 900 ml filtrovanej vody
- 300 g ovsených vločiek - kúpiť TU
- 2 ČL riasy Arame - kúpiť TU
- 1 ČL bylinkovej soli
- 1 šálka vlašských orechov
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 šálka BIO špaldovej múky alebo amarantových vločiek - kúpiť TU
Na posypanie:
Príloha:
- zeleninový šalát
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Krok 1:
Filtrovanú vodu privedieme do varu.
Krok 2:
Do horúcej vody postupne nasypeme ovsené vločky, pridáme riasu Arame, bylinkovú soľ, znížime plameň a varíme 15 min.
Krok 3:
Do uvarenej zmesi pridáme najemno nasekané vlašské orechy, najemno nastrúhanú mrkvu.
Krok 4:
Podľa potreby zahustíme múkou alebo vločkami a všetko dobre premiešame.
Krok 5:
Cesto dáme na plech a posypeme čiernym sezamom.
Krok 6:
Pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 150 °C.
SERVÍROVANIE:
Koláčiky podávame so zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
V dnešnom recepte sme ako prílohu použili zeleninový šalát. Rozmýšľali ste aký by ste si dali? V zálohe máme najobľúbenejší šalát – Coleslaw šalát alebo môžete pripraviť – Šalát z reďkovky Daikon.
Nech sa páči, vyskúšajte😊