receptyzdravia-razna-knedla-featured

Aj Vy patríte k tým, ktorí majú pred prípravou domácich knedličiek rešpekt?
S pokorou priznávame, že podobne to bolo aj u nás, no tento recept nám dodal odvahu, otvoril oči a vďaka nemu sme dosiahli skutočnú chuť domácich knedlí.
Vyskúšajte, neoľutujete!

čas prípravy - 10 minút
3-4 porcie
Element DREVO

SUROVINY:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

POSTUP:

Pozn.: Pokiaľ nemáte skúsenosti s varením obilnín, môžete si pozrieť článok – Základné varenie obilnín a strukovín

Krok 1:

Uvarenú raž zmiešame s múkou, soľou a vodou. 

Krok 2:

Vytvoríme masu, z ktorej formujeme knedličky a ty následne kladieme do vriacej osolenej vody. 

Krok 3:

Uvarené sú vtedy, keď vyplávajú na hladinu.

SERVÍROVANIE:

Knedličky naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Radi Vám dáme do pozornosti ďalšie druhy knedlí. Môžeme si uvariť napríklad – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky, a aj celiatici si môžu na pochutiť na knedliach – Pšenové knedle.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to