Aj Vy patríte k tým, ktorí majú pred prípravou domácich knedličiek rešpekt?
S pokorou priznávame, že podobne to bolo aj u nás, no tento recept nám dodal odvahu, otvoril oči a vďaka nemu sme dosiahli skutočnú chuť domácich knedlí.
Vyskúšajte, neoľutujete!
SUROVINY:
- 1 šálka uvarenej raže - kúpiť TU
- 2 šálky špaldovej hladkej múky - kúpiť TU
- 1 ČL bylinkovej soli
- 1 šálka vody
POSTUP:
Pozn.: Pokiaľ nemáte skúsenosti s varením obilnín, môžete si pozrieť článok – Základné varenie obilnín a strukovín
Krok 1:
Uvarenú raž zmiešame s múkou, soľou a vodou.
Krok 2:
Vytvoríme masu, z ktorej formujeme knedličky a ty následne kladieme do vriacej osolenej vody.
Krok 3:
Uvarené sú vtedy, keď vyplávajú na hladinu.
SERVÍROVANIE:
Knedličky naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Radi Vám dáme do pozornosti ďalšie druhy knedlí. Môžeme si uvariť napríklad – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky, a aj celiatici si môžu na pochutiť na knedliach – Pšenové knedle.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊