receptyzdravia-hlivove-placky-featured

Máte radi hubové jedlá? Kúpili ste si hlivu, alebo ste boli v lese a našli veľa húb? Skúste spraviť takúto pochúťku.
Jedlá z húb patria k lahodným pokrmom, ktoré nie len na jeseň potešia naše chuťové poháriky.

čas prípravy - 20 minút
2 porcie
Element OHEŇ, DREVO a KOV

SUROVINY:

Placky:
Na vyprážanie:
Šalát:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Placky:
Krok 1:

V miske zmiešame cibuľku nakrájanú na malé kocky, nakrájanú hlivu a najemno nastrúhanú mrkvu.

Krok 2:

Prisypeme suchú Hrašku a všetko dobre premiešame.

Krok 3:

Postupne prilievame toľko filtrovanej vody, aby nám vzniklo cesto, z ktorého bude možné tvarovať malé placky.

Krok 4:

Placky vyprážame na olivovom oleji z oboch strán.

Šalát:

Krok 1:

Ľadový šalát nakrájame alebo natrháme na kúsky. 

Krok 2:

Pridáme umeocot a necháme 10 minút prekvasiť.

SERVÍROVANIE:

Na tanier ukladáme hotové placky a ako prílohu priložíme prekvasený šalát a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Môžeme Vám ponúknuť ďalšie hubové jedlo? Mohlo by to byť napríklad – Pohánkové rizoto s hubami, v ktorom sa stretne pohánka so šampiňónmi a korením v dokonalej kombinácii.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné