Máte radi hubové jedlá? Kúpili ste si hlivu, alebo ste boli v lese a našli veľa húb? Skúste spraviť takúto pochúťku.
Jedlá z húb patria k lahodným pokrmom, ktoré nie len na jeseň potešia naše chuťové poháriky.
SUROVINY:
Placky:
- 1 zelená cibuľka
- 1 šálka hlivy
- 1 stredne veľká mrkva
- 1 šálka Hraška pikant - kúpiť TU
Na vyprážanie:
Šalát:
- 1 ks ľadového šalátu
- 1 PL umeoctu - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
V miske zmiešame cibuľku nakrájanú na malé kocky, nakrájanú hlivu a najemno nastrúhanú mrkvu.
Krok 2:
Prisypeme suchú Hrašku a všetko dobre premiešame.
Krok 3:
Postupne prilievame toľko filtrovanej vody, aby nám vzniklo cesto, z ktorého bude možné tvarovať malé placky.
Krok 4:
Placky vyprážame na olivovom oleji z oboch strán.
Šalát:
Krok 1:
Ľadový šalát nakrájame alebo natrháme na kúsky.
Krok 2:
Pridáme umeocot a necháme 10 minút prekvasiť.
SERVÍROVANIE:
Na tanier ukladáme hotové placky a ako prílohu priložíme prekvasený šalát a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Môžeme Vám ponúknuť ďalšie hubové jedlo? Mohlo by to byť napríklad – Pohánkové rizoto s hubami, v ktorom sa stretne pohánka so šampiňónmi a korením v dokonalej kombinácii.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊