Mňam, mňam a ešte raz, mňam! Po tomto jedle sa určite budete oblizovať až za ušami.
Zelené fazuľové struky s kôprom a pšenom predstavujú jednoduchú zdravú večeru. Ak máte radi tieto suroviny, tento zdravý recept isto vyskúšajte.
SUROVINY:
Omáčka:
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 šálka zelených fazuľových lúskov
- 2 šálky filtrovanej vody
- 1/2 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 200 ml ryžovej smotany - kúpiť TU
- 1 PL kukuričného škrobu - kúpiť TU
Na dochutenie:
- 2 PL čerstvého kôpru
- 1 PL umeoctu - kúpiť TU
Príloha:
- pšenové knedlíky – opražené
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme použili ako prílohu pšenové knedle. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pšenové knedle.
Krok 1:
Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na oleji.
Krok 2:
K cibuľke pridáme na kúsky nakrájané fazuľové lúsky, prilejeme filtrovanú vodu a varíme 10 minút.
Krok 3:
Potom lúsky osolíme a varíme ďalších 10 minút.
Krok 4:
Na záver zjemníme ryžovou smotanou, zahustíme kukuričným škrobom a dochutíme najemno nakrájaným kôprom.
Krok 5:
Podľa potreby dochutíme umeoctom.
SERVÍROVANIE:
K omáčke môžeme podávať opražené pšenové knedľe.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pšeno je obilnina, ktorá má okrem nutričných vlastností aj skvelú využiteľnosť pri príprave rôznych jedál. S knedľou ste sa mali možnosť dnes zoznámiť, tak sa môžeme pozrieť aj do sladkej kuchyne – Pšenová rozprávka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊