Lúsková omáčka s kôprom a pšenovým knedlíkom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mňam, mňam a ešte raz, mňam! Po tomto jedle sa určite budete oblizovať až za ušami.
Zelené fazuľové struky s kôprom a pšenom predstavujú jednoduchú zdravú večeru. Ak máte radi tieto suroviny, tento zdravý recept isto vyskúšajte.

čas prípravy - 25 minút
4 porcie
Element DREVO a VODA

SUROVINY:

Omáčka:
Na dochutenie:
Príloha:

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme použili ako prílohu pšenové knedle. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pšenové knedle.

Krok 1:

Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na oleji. 

Krok 2:

K cibuľke pridáme na kúsky nakrájané fazuľové lúsky, prilejeme filtrovanú vodu a varíme 10 minút.

Krok 3:

Potom lúsky osolíme a varíme ďalších 10 minút.

Krok 4:

Na záver zjemníme ryžovou smotanou, zahustíme kukuričným škrobom a dochutíme najemno nakrájaným kôprom. 

Krok 5:

Podľa potreby dochutíme umeoctom.

SERVÍROVANIE:

K omáčke môžeme podávať opražené pšenové knedľe.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Pšeno je obilnina, ktorá má okrem nutričných vlastností aj skvelú využiteľnosť pri príprave rôznych jedál. S knedľou ste sa mali možnosť dnes zoznámiť, tak sa môžeme pozrieť aj do sladkej kuchyne – Pšenová rozprávka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to