Niekto môže mať guličky spojené s obdobím Vianoc, kedy sa guličky najčastejšie robia a hlavne jedia. Ale prečo by sme si ich nemohli urobiť počas celého roka?
Tieto sú orechové, a na ich prípravu sa nepoužíva cesto alebo piškóty, ale okrem iného použijeme ovsené vločky, ale aj napríklad datle.
SUROVINY:
Guličky:
Na obalenie:
- orechy – opražené
- Karob - prášok
- strúhaný kokos – opražený
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Sušené ovocie namočíme na 1 hod. v malom množstve vody so štipkou soli a potom ich rozmixujeme.
Krok 2:
Vlašské orechy si zomelieme na mlynčeku.
Krok 3:
Na panvici jemne na sucho opražíme ovsené vločky.
Krok 4:
Všetky suroviny zmiešame spolu a pridáme slad.
Krok 5:
Z vytvorenej masy tvarujeme mokrými rukami guličky, ktoré podľa chuti ešte obalíme v opražených a postrúhaných orechoch, Karobovom prášku alebo opraženom kokose.
SERVÍROVANIE:
Hotové obalené guličky naservírujeme na tanier alebo len na tanierik a papáme.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Nielen guličky máme spojené s obdobím Vianoc, ale na Štedrovečernom stole nemôže chýbať ani – Kapustnica.
A pokiaľ cítite, že by ste po Vianociach potrebovali očistu organizmu, radi by sme Vám odporúčali – Očistná kúra podľa piatich elementov v praxi.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊