Vynikajúce placky, ktoré poslúžia ako zdravá domáca náhrada pečiva. A tieto sú navyše ochutené medvedím cesnakom, ktorý je obľúbený ako vitamínová bomba pre telo v jarných mesiacoch. Ovsené placky sú jednoducho stávka na istotu.
SUROVINY:
Placky:
- 1 šálka jemných ovsených vločiek - kúpiť TU
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL BIO drvenej rasce - kúpiť TU
- 1 ČL BIO majoránky
- filtrovaná voda
- 300 g Hraška pikant - kúpiť TU
- 20 ks medvedieho cesnaku
Na vyprážanie:
Príloha:
- jazmínová ryža – kúpiť TU
- lístky medvedieho cesnaku
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme použili ako prílohu jazmínovú ryžu. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej varením, odporúčame si pozrieť – Jazmínová ryža – základný recept.
Krok 1:
Ovsené vločky zmiešame so soľou, rascou, majoránkou.
Krok 2:
Zmes zalejeme vriacou filtrovanou vodou v pomere 1:2 a necháme 10 minút odstáť.
Krok 3:
Potom zmes preklopíme do misky, pridáme Hrašku, najemno nasekaný medvedí cesnak (podľa chuti) a všetko dobre premiešame.
Krok 4:
Postupne prilievame filtrovanú vodu, až nám vznikne optimálne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.
Krok 5:
Na panvici si rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku postupne kladieme placky. Vyprážame do ružova z oboch strán.
TIP: V prípade, ak chceme placky bez tuku je možné ich opekať aj na sucho z oboch strán, no je dôležité mať kvalitnú panvicu.
SERVÍROVANIE:
Placky ozdobíme listy medvedieho cesnaku a ako prílohu môžeme podávať ryžu natural.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Medvedí cesnak je úžasná bylinka, však? A patrí k jari rovnako ako napríklad prvosienka, púpava alebo napríklad aj mladá žihľava. A prečo nevyužiť silu tejto “buriny” napríklad v – Žihľava s ryžou natural.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊