Ktorá polievka je jednoduchá a vždy pohladí chuťové poháriky? Jednoduchá jarná zeleninová polievka už čaká na Vaše mlsné jazýčky.
SUROVINY:
Polievka:
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 1,5 PL sezamového (slnečnicového) oleja - kúpiť TU
- 1 ks stredne veľkej mrkvy
- 1 ks petržlenu
- 1/2 hlávky stredne veľkého kelu
- 1,5 l vody
- 5 cm riasy Wakame - kúpiť TU
Na dochutenie:
- 1 PL Tamari – sójovej omáčky - kúpiť TU
- 1/2 ČL zázvorovej šťavy
- 1 PL Arrowrootu – škrob na zahustenie - kúpiť TU
Na ozdobu:
- petržlenová vňať
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Najskôr namočíme riasu Wakame, ktorú použijeme ďalej v recepte.
Krok 2:
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a opražíme na oleji do zlatista.
Krok 3:
Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen, na rezance pokrájaný kel a krátko podusíme.
Krok 4:
Zeleninu zalejeme horúcou vodou a privedieme k varu.
Krok 5:
Znížime plameň, pridáme na kocky nakrájanú riasu Wakame, ktorú sme vopred namočili a varíme 15 minút.
Krok 6:
Pred dokončením polievku ochutíme Tamari omáčkou, pridáme šťavu zo zázvoru a zahustíme škrobom Arrowroot, ktorý sme rozmiešali v studenej vode. Varíme ešte 3 až 5 minút.
SERVÍROVANIE:
Po dovarení polievku ozdobíme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Na jar sa tak ako príroda naše telo zobúdza zo zimného spánku. Preto je vhodné ho posilniť napríklad aj bylinkami – Mladá kelová polievka so žihľavou
Nech sa páči, vyskúšajte 😊