Táto jednoduchá, veľmi jemná polievka obsahuje plno bielkovín a vlákniny, vďaka použitiu lahodnej bielej fazule.
Fazuľa predstavuje jednu z najtradičnejších ingrediencií slovenskej kuchyne, pretože pestovanie fazule v našich geografických podmienkach vždy bolo relatívne jednoduché.
SUROVINY:
Polievka:
- 250g veľká biela fazuľa - kúpiť TU
- 2 l filtrovanej vody
- 2 cm široký pás riasy Kombu - kúpiť TU
- 2 stredne veľké mrkve
- petržlen
- ½ menšieho zeleru
- 2 stredné veľké cibule
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- ½ ČL čierneho korenia - kúpiť TU
- 1 ČL mletej rasce - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Predtým ako začneme variť, fazuľu na noc namočíme.
Krok 1:
Na druhý deň vodu zlejeme, pridáme čistú filtrovanú vodu a riasu Kombu. Zatiaľ nesolíme a varíme 1,5 hodiny.
Krok 2:
Potom pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a pozdĺž nakrájanú cibuľu. Osolíme, okoreníme a varíme ďalších 30 minút.
SERVÍROVANIE:
Na tanieri si polievku dochutíme miso pastou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pokiaľ máte radi farebnú fazuľu, a v tejto chvíli nemáte chuť na polievku, môžete skúsiť napríklad – Mexická polievka s misom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊