Zostala Vám z nedeľného obeda červená kapusta? Polievka z červenej kapusty zohreje dušu, poteší oko a pomôže minúť zvyšok tejto farebnej zeleniny.
Nádherná farba červenej kapusty hovorí za všetko.
SUROVINY:
Polievka:
- 1 väčšia cibuľa
- 1 šálka mrkvy – nakrájanej
- 2 šálky červenej kapusty – nakrájanej
- 1,5 l filtrovanej vody
- 1,5 ČL morskej soli - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Najskôr nalejeme vodu do hrnca a nakrájame zeleninu. Cibuľu nakrájame pozdĺžne, mrkvu a kapustu na menšie kúsky.
Krok 2:
Vložíme ich do hrnca s vodou, osolíme a všetko spolu varíme 15-20 minút.
Krok 3:
Na záver, keď už sa polievka nevarí, dochutíme ryžovým misom.
SERVÍROVANIE:
Polievku po dovarení nalejeme na taniere alebo do polievkových misiek a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Jedlo, ktoré má po uvarení červenú farbu môžeme uvariť tak, ako dnes z červenej kapusty, ale aj napríklad z červenej repy – Cviklová polievka s chilli.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊