Hladáte jednoduché jedlo plné bielkovín a vynikajúcich chutí? Vyskúšajte toto zdravé tofu s cestovinami, určite si ho zamilujete.
A pretože sú v recepte použité pohánkové cestoviny, toto nízkokalorické jedlo si budú môcť dopriať aj celiatici.
SUROVINY:
Cestoviny:
- 400 g pohánkových cestovín - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
Zeleninová zmes:
- 2 ks zelenej cibuľky
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 300 g Tofu korenené - kúpiť TU
Na dochutenie:
Na ozdobu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Krok 1:
Pohánkové cestoviny uvaríme podľa návodu uvedeného na obale.
Krok 2:
Cibuľku nakrájame najemno, mrkvu nastrúhame nahrubo a Tofu rozmixujeme.
Krok 3:
Pripravenú zeleninu aj rozmixované Tofu zamiešame do horúcich cestovín.
Krok 4:
Ochutíme sójovou omáčkou, zjemníme olejom a zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE:
Ochutené cestoviny na tanieri pokvapkáme Tahini – sezamovým maslom a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Cestoviny sa vyznačujú veľkou variabilitou ich tvarov, príchutí a možností úpravy. Jedným z receptov, ktorý spĺňa tieto zadania, je recept na – Kukuričné špagety so seitanom.
Alebo by ste chceli recept na zapekané cestoviny? – Cestoviny so zeleninou a tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊