Cícerová cesnačka je diétny pokrm, ktorý budete milovať. Táto polievka je vynikajúca a navyše sa Vám bude ľahko a rýchlo variť.
Pripravte si ingrediencie a môžete sa pustiť do varenia. 😊
čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element ZEM a OHEŇ
SUROVINY:
Polievka:
- 2 PL slnečnicového oleja (za studena lisovaný)
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 väčšie mrkvy
- ½ ČL ostrej červenej papriky
- 2 ČL morskej soli
- 1 šálka uvareného cíceru
- filtrovaná voda
Na dochutenie:
- 2 strúčiky cesnaku
Na ozdobu:
- petržlenová vňať
POSTUP:
Krok 1:
Cesnak nastrúhame najemno a zľahka osmažíme na oleji.
Krok 2:
Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a chvíľu ju i s cesnakom osmažíme.
Krok 3:
Okoreníme červenou paprikou, osolíme, pridáme vopred uvarený cícer, filtrovanú vodu a všetko spolu varíme 15 – 20 minút.
Krok 4:
Pred dovarením polievku dochutíme 2 strúčikmi najemno nastrúhaného cesnaku.
SERVÍROVANIE:
Polievku nalejeme na tanier, posypeme petržlenovou vňaťkou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Cícer môžeme použiť aj pri príprave hlavného jedla – Cícerové kernotto.
Nech sa páči, vyskúšajte. 😊