10 top najlepších vlastností muža

desatvlastnostimuza

10 top najlepších a najhorších vlastností muža z pohľadu ženy

Spoľahlivosť

Rovnako ako v minulosti, tak aj dnes znamená vo vzťahu viac ako podpis, slovo človeka. Keď sa povie “dávam na to svoje slovo” alebo “bude tak ako sa dohodneme”, chceme veriť, že to tak bude a že slovo sa dodrží. Spoľahlivosť sa nedá vyvážiť ani zlatom. Ak žena vie, že má pri sebe človeka – muža, na ktorého sa dá spoľahnúť, vyhrala v lotérii života skvelého partnera a priateľa.

Pracovitosť

Ženy majú radi mužov, o ktorých sa hovorí, že majú zlaté ručičky. Pracovitosť muža sa môže prejavovať v rôznych oblastiach: v práci, doma, v záhrade alebo na chate. Podstatou pracovitosti muža je z pohľadu ženy vytváranie pocitu bezpečia a zabezpečenia rodiny. Ak sa muž o niečo s láskou stará, znamená to, že mu na tom záleží, váži si to a zveľaďuje to.

Komunikatívnosť

Nie každý muž veľa hovorí, za niektorých hovoria ich skutky viac ako dlhé prázdne monológy. Pre ženu nie je až také dôležité, či muž hovorí veľa alebo málo. Dôležité je to, či si partneri vedia povedať to, čo je dôležité a takou formou aká im to obom vyhovuje.

Úprimnosť a priamočiarosť

Ženy majú veľmi radi romantiku, ale na druhej strane radi vedia na čom presne vo vzťahu sú. Ak sa napríklad mužovi vzťah so ženou páči, ale deti s partnerkou nechce mať, je dôležité, aby to partnerke povedal a zistil, či to aj partnerke takto vyhovuje. Rovnako aj v prípade ak s partnerkou chce mať veľa detí, ale partnerka by uprednostnila napríklad len jedno alebo dve deti.

Kľúčom dobrého vzťahu je dialóg a ochota počúvať toho druhého. Dôležité je vedieť vysvetliť svoje pocity, potreby a túžby a zistiť, to isté aj od partnera. Okrem ochoty otvoriť a udržiavať dialóg v komunikácii partnerov je rozhodujúca ochota dohodnúť sa.

Zmysel pre humor

V živote sú veselé aj vážne chvíle. Dôležité je nájsť si dôvod na úsmev, aj keď je práve polooblačno alebo prší. A ak je po boku ten správny partner, tak je život krajší.

Samostatnosť

Ženy majú radi samostatných a nezávislých mužov. Samostatných a nezávislých v ich rozhodovaní: všetko si samy premyslia, nepreberajú automaticky názory svojej partnerky, svojich rodičov, kamarátov, strany, vedenia firmy, politikov, médií, ale zvažujú všetky dostupné informácie, okolnosti a možnosti a na základe toho sa rozhodujú a vytvárajú svoj názor. Samostatné a slobodné ženy majú radi samostatných a nezávislých mužov, ktorí sa nebránia domácim prácam, keď je to potrebné. Ženy majú radi takých mužov, ktorí si napríklad sami vedia oprať veci, vedia si navariť aj ožehliť košeľu. Nespoliehajú sa na to, že to vždy za nich spraví ich partnerka, mama alebo sestra.

Odvaha a vášeň pre dobrú vec

Ženám na mužoch imponuje odvaha a vášeň pre dobrú vec. Nemusí to byť záchrana planéty, národa, záchrana pralesa alebo boj za ochranu ľudských práv. Stačí, ak je muž odvážny, pripravený pomôcť rodine a blízkym vtedy, keď treba a keď má chuť vášnivo prežiť život so svojimi blízkymi.

Vernosť

Vernosť muža sa dá definovať rôzne: vernosť partnerke alebo vernosť ideálom. Vernosť je pre vzťah dôležitá a tú si ženy na mužoch zväčša veľmi vážia a očakávajú ju vo vzťahu. S vernosťou sa spája dôvera a úprimnosť voči partnerke. Pre vernosť je dôležitá skutočnosť, či si partneri rozumejú a vedia ísť životom spoločne a či si navzájom vedia odpúšťať drobné nedostatky.

A aké sú tie najhoršie vlastnosti?

Sú to napríklad: nespoľahlivosť, ľahostajnosť, mlčanlivosť – vtedy, keď je potrebná komunikácia, nedôverčivosť, žiarlivosť, bezcitnosť, krutosť, nesamostatnosť, pokrytectvo, nestálosť a nevernosť. Tieto vlastnosti netreba samostatne rozpisovať.

Lepšie je upriamiť pozornosť na tie najlepšie vlastnosti, ktoré človek má a prostredníctvom nich zmeniť alebo upraviť tie zlé vlastnosti, na také, ktoré sú pre život prijateľnejšie. Na tých zlých vlastnostiach sa dá popracovať, dajú sa zmeniť na lepšie, ak človek chce. Dá sa to prostredníctvom sebareflexie, práce so svojimi obavami, so svojimi tieňmi minulosti a prítomnosti. Dá sa to, ak je človek ochotný čeliť strachu zo zlyhania, prostredníctvom dialógu a celoživotného vzdelávania. Je to možné len vtedy, ak to človek chce urobiť sám pre seba. Pre lepší pocit zo seba, pre pocit harmónie, ktorý sa určite dostaví ak sa zlepší jeho komunikácia s tými, na ktorých mu záleží.

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to