Ako by mal vyzerať pán Dokonalý ?

dokonalymuz

Pán Dokonalý… Existuje vôbec?

Ak je dokonalosť charakterizovaná bezchybnosťou, tak potom pán Dokonalý by asi nebol človekom, ale dokonalým strojom. A bola by žena schopná žiť so strojom? Možno by to bola chvíľku idylka, ale čo potom? Čo ak by dokonalý stroj začal časom vyčítať žene jej chyby? Vydržala by žena dlhodobo s takýmto dokonalým strojom žiť?

Skúsme si radšej položiť otázku ako by mal vyzerať pán Dokonalý v takej verzii, aby s ním žena chcela žiť. V rozprávkach je pán Dokonalý princom na bielom koni. Je mladý, krásny, múdry, silný, odvážny, bohatý a je potomkom kráľa. Má veľa služobníctva a veľa voľného času. Veľa záujmov: vzdelávanie, tanec, poľovačky, šerm, lukostreľbu, cestovanie a pod. Svoju rozprávkovú partnerku na parkete vždy v tanci roztočí tak, že sa na neho nedá zabudnúť. Pri tanci ju drží ako by bola vzácny a krehký predmet. Pozerá sa svojej vyvolenej do očí, až sa jej z toho hlava zatočí a už má oči len pre neho. Občas stratí žena črievičku a pán Dokonalý ju potom nájde. Alebo je zakliata a pán Dokonalý ju vyslobodí spod vplyvu čarodejníka alebo ju zachráni pred drakom, jej osudom alebo jeho láska prekoná všetky prekážky, ktoré im neprajníci stavajú do cesty.

Rozprávky sú poučné, ale nie všetci máme rovnaké podmienky na život. Niekto sa narodí ako potomok kráľa, iný sa narodí v chudobnejšej rodine. Niekomu pomôže vplyv a majetok jeho rodiny, iný sa musí presadiť sám.

V bežnom, nerozprávkovom živote je každá žena iná. A preto aj dokonalosť pre každú ženu spočíva v niečom inom. Pre niektoré ženy je ideálnosť u muža priamo úmerná výške jeho konta. Pre inú môže byť jej idolom filmová hviezda, športovec alebo spevák. Možno sa uspokojí aj s niekým, kto sa na jej vysnívaný sexsymbol podobá. Ale otázne je, či je potom takáto žena aj šťastná, či je to naozaj to, čo jej v partnerskom živote stačí.

Pre väčšinu žien je pánom Dokonalým ten muž, ktorý ju zoberie do náručia a ona sa pri ňom cíti sama sebou. Cíti, že nemusí nič predstierať, na nič sa hrať. Dôležité pre ženu je, že sa práve pri ňom cíti šťastná a v bezpečí.

Pre ženu je veľmi dôležité, či si so svojim pánom Dokonalým rozumie, či sa má s ním o čom porozprávať a či v diskusii o problémoch nachádzajú po vzájomnej výmene názorov spoločné riešenia. Dôležitým pre ženu je aj to, či sa vedia spolu s pánom Dokonalým smiať a spolu tráviť voľný čas. Či majú spoločné záujmy a spoločné životné sny.

Ak je žena rodinne založená očakáva od svojho pána Dokonalého záujem o rodinu a potomkov. Žena potom chce od pána Dokonalého, aby nebol len darcom biologického materiálu, ale predovšetkým to, aby bol aj skutočným, starostlivým otcom ich detí. Ale zároveň chce pre seba partnera, na ktorého sa môže spoľahnúť a dôverovať mu v živote a aj pri výchove potomstva.

Takémuto vysnívanému pánovi Dokonalému určite nebude vadiť, že sa napríklad jeho žena ráno pri ňom zobudí strapatá a nenamaľovaná. Zmieri sa s tým, že niekedy mešká na stretnutie, lebo sa zarozpráva s najlepšou kamarátkou. Nevadí mu, že má vlastný názor, hoci je odlišný od toho jeho a rešpektuje ženu práve takú, aká je. A čo ešte?

Žena chce od svojho pána Dokonalého, aby jej dal najavo, že ona je pre neho tou pravou, tou pani Dokonalou.

Verte či nie, ale pán DOKONALÝ existuje, len sa nemôžete uspokojiť s priemerom. Nemôžete premýšľať spôsobom, že on je lepší ako ten predchádzajúci, alebo je lepší priemerný ako byť sama, alebo keď sa vezneme zmení sa …

Každá z vás má svojho pána Dokonalého, len musíte vydržať a vyberať.

Keď ho stretnete, každá vaša bunka bez pochyby bude vedieť, že je to on.

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to