Guľky Ala Rafaelo určite patria medzi obľúbené vianočné dezerty a potešia malých aj veľkých. Nepečené sladkosti sú obľúbené, pretože nepotrebujete veľa času na ich prípravu. Chuťovo sú podobné originálu Rafaelo, no tieto sú v zdravej verzií.
SUROVINY:
Cesto:
Na obaľovanie guliek:
- kokos strúhaný
POSTUP:
TIP: Namiesto vanilkového sójového mlieka je možné použiť omega-3 sójové mlieko, a trstinový cukor môžete vymenit za sušený kukuričný slad.
Krok 1:
Do hrnca dáme zovrieť mlieko, v ktorom sme rozmiešali trstinový cukor alebo kukuričný slad a štipku soli.
Krok 2:
Do horúceho mlieka pridáme ovsené vločky, strúhaný kokos a všetko dobre spolu premiešame.
Krok 3:
Zmes odstavíme zo sporáka a necháme ju vychladnúť.
Krok 4:
Po vychladnutí zmes stuhne, a preto sa z nej dobre tvoria guličky.
Pozn.: V prípade, že je cesto stále riedke zahustíme ho kokosom.
Krok 5:
Po vytvarovaní guličky obaľujeme v strúhanom kokose.
TIP: Pri formovaní guliek môžeme do stredu vložiť lieskovec alebo mandľu.
SERVÍROVANIE:
Hotové guličky vložíme do papierových mištičiek alebo uložíme na podnos a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Guľky sú veľmi praktickou sladkosťou, majú ideálnu veľkosť, a preto sa presne sa zmestia do úst 😉. Ak hľadáte aj ďalšie chute týchto dobrôt, máme pre Vás – Kakaové guľky a pre konzumentov RAW stravy tu máme tiež – RAW Makové guličky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊