receptyzdravia-azijska-sosovica-featured

Ázijská kuchyňa je v súčasnosti veľkým hitom.
Niet sa čomu čudovať, prináša ľahké, rýchle a chutné jedlá, ktoré si môžete takmer vždy upraviť aj na vegetariánsky spôsob.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element DREVO a ZEM

SUROVINY:

Šošovica:
Na dochutenie šošovice:
Príloha:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Pozn.: Ako prílohu sme zvolili uvarenú pohánku. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej varením, odporúčame si pozrieť – Pohánka ako príloha.

Šošovica:

Pozn.: Pred varením šošovicu najskôr na 4 hodiny namočíme.

Krok 1:

Vodu zlejeme a namočenú šošovicu zalejeme novou filtrovanou vodou.

Krok 2:

Pridáme riasu Kombu a varíme 45 minút.

Krok 3:

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme ju na sezamovom oleji. 

Krok 4:

Osmaženú cibuľku zamiešame do uvarenej šošovice, osolíme, okoreníme ázijským korením.

Krok 5:

Šošovicu môžeme zahustiť kukuričným škrobom a ešte chvíľku povaríme

Na ozdobu:

Cibuľku nakrájame na kocky a osmažíme ju na palmovom oleji. 

SERVÍROVANIE:

Uvarenú pohánku a šošovicu naložíme na tanier a celý pokrm dozdobíme osmaženou cibuľkou. Podávame a prajeme
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, akým korením by ste ešte mohli dochutiť pokrm zo zelenej šošovice, máme pre Vás tip na – Zelená šošovica s Garam Masala.
Nech sa páči, vyskúšajte😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to