Takmer každý pozná jeden z najznámejších šalátov vôbec.
Jemne strúhaný kapustový šalát je vždy zárukou spokojnosti vďaka jeho vyváženej a jemnej chuti.
Vybrali sme ten najlepší recept, vďaka ktorému si môžete famózny zeleninový zážitok pripraviť kedykoľvek aj keď sa stravujete vegansky.
čas prípravy - 2-3 hodiny
4 porcie
Element KOV a DREVO
SUROVINY:
- ½ hlávky mladej bielej kapusty
- soľ
- umeocot - kúpiť TU
- 2 väčšie mrkvy
- 1 Tofunéza – bezvaječná tofu majonéza - kúpiť TU
POSTUP:
Krok 1:
Kapustu nakrájame na jemné pásiky, osolíme a pridáme umeocot.
Krok 2:
Zaťažíme a necháme odležať dokým kapusta nezmäkne. To môže trvať približne 2-3 hodiny.
Krok 3:
K odležanej, zmäknutej kapuste primiešame nahrubo nastrúhanú mrkvu a vmiešame Tofunézu.
SERVÍROVANIE:
Ochutený šalát naložíme do misky a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ak Vám zostala trocha kapusty, mohli by ste ju využiť napríklad na prípravu skvelej polievky – Kapustová polievka s hokkaidom.
Nech sa páči, vyskúšajte.😊