Cviklový šalát s chrenom je taká slovenská klasika.
Cvikla je jednou z najdravších zelenín a zároveň je absolútne estetická v mnohých farebných prevedeniach.
Možno máte vlastný recept na cviklový šalát s chrenom ako od babičky, ale prečo neskúsiť aj tento náš nový cviklový šalát.
SUROVINY:
Šalát:
- 2 ks stredne veľkej cviky – červenej repy
- 1- 2 PL nastrúhaného čerstvého chrenu
- 1 PL umeocot - kúpiť TU
Na ozdobu:
- pažítka alebo petržlenová vňať
POSTUP:
Krok 1:
Cviklu dôkladne umyjeme, chren ošupeme.
Pozn.: pozor!!! chren spracovávajte a strúhajte radšej vonku, lebo pri strúhaní veľmi dráždi sliznice – nos a oči
Krok 2:
Cvikľu aj so šupou nahrubo nastrúhame a k nej pridáme najemno nastrúhaný chren.
Krok 3:
Dochutíme umeoctom a všetko spolu dobre premiešame
SERVÍROVANIE:
Šalát servírujeme dozdobený pažítkou alebo petržlenovou vňatkou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Z červenej repy nemusíme pripravovať len šalát. Také –Cviklové placky ala burger, je fantastické a rýchle jedlo.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊