destilovanavoda

Destilovaná voda je voda, ktorá bola očistená od rôznych nečistôt procesom nazývaný destilácia. Tento proces je pomerne jednoduchý, voda sa privedie k varu a premení na paru. Para prechádza cez chladiace trubky, kde sa kondenzuje na čistú vodu. Rozdielom medzi iba filtrovaním vody a destiláciou spočívam v tom, že destiláciou sa z vody odstránia všetky potenciálne škodlivé organizmy, chemikálie a anorganické látky. Destilovaná voda teda predstavuje vodu najčistejšieho druhu, bez farby, vône a chuti.

Aké sú výhody destilovanej vody?
Najdôležitejšou výhodou destilovanej vody pre zdravie je, že sa týmto procesom odstránia z vody vzniknuté kontaminanty (parazity, fluorid, chlór a dioxíny), pretože kontaminovanou vodou sa najrýchlejšie šíria choroby, toxické kovy a priemyselné znečistenie. Destiláciou sa z vody taktiež odstránia všetky rozpustené minerály, čím táto voda nadobúda špeciálne schopnosti na seba naviazať toxické látky z ľudského tela a vylúčiť ich, preto je destilovaná voda špeciálne vhodná pre ľudí, ktorý chcú svoje telo prečistiť alebo detoxikovať svoj organizmus. Už počas niekoľkých týždňov pitia destilovanej vody sa z tela začnú vylučovať anorganické minerálne usadeniny nahromadené v kĺboch, cievach, dutinách a iných miestach. Napríklad žlčové a obličkové kamene sa stávajú čoraz menšie, až sú schopné prejsť cez kanáliky a efektívne sa vylúčiť. Pomáha taktiež regulovať teplotu tela neutralizovaním nadbytočného tepla, ktoré vzniká príjmom kalórii z jedla počas dňa.

Nad čím sa treba zamyslieť
Takmer každý človek vypije denne okolo 4 litrov vody, vrátane vody z jedla, kávy, čajov a iných nápojov. Výskumom bolo zistené, že pri pití tvrdej vody, ktorá obsahuje veľa anorganických látok, sa do tela dostane asi 450 pohárov tuhých látok za celý život. Tieto tuhé látky sa postupne v tele ukladajú a vytvárajú tenký povlak, najprv stenách tráviaceho traktu. Ako sa to prejavuje? Medzi jeden z prvých príznakov patrí zápcha, ktorá každodenne znepríjemňuje životy mnohých ľudí, horšie však je, že ohrozuje ich zdravie. Ďalšie nánosy sa postupne vytvárajú na miestach s najnižším krvným tlakom, a teda v kĺboch, v žilách (kŕčové žily) a v pľúcach. Nánosy pevných častíc môžu ovplyvniť aj šošovky v očiach a spôsobiť šedý alebo aj zelený zákal.

Destilovaná voda a ochorenia
Cukrovka
Príčinou cukrovky prvého typu je nedostatočná produkcia inzulínu beta bunkami Langerhansových ostrovčekov v pankreasy. Tieto bunky sú v pankreasy prítomné ale neplnia svoju úlohu. Niektoré výskumy potvrdili, že tieto bunky sú izolované povlakom minerálov tvorených anorganickými usadeninami, a preto nie sú schopné fungovať. Destilovaná voda pomôže uvoľniť uväznené bunky, čím umožní bunkám opäť vykonávať svoju funkciu.

Rakovina
Povlak, ktorý izoluje bunky v niektorých častiach tela spôsobuje, že kyslík k ním nemôže nájsť cestu. Na základe tejto informácie telo začne produkovať nové bunky, ktoré dokážu fungovať aj s nízkym prísunom kyslíka a tieto bunky sú rakovinové. Destilovaná voda pomôže uvoľniť uväznené bunky, čím ich sprístupňuje kyslíku. Medzi ďalšie pozitívne vplyvy pri rakovine patrí schopnosť rozpúšťať toxické látky v tele, ktoré sú jedným so spúšťačov jej vzniku.

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to