Energetické cvičenia a výživa

energcviceniechikung

V dnešnej dobe je veľa ľudí, ktorí sa zaoberajú energetickými cvičeniami ako napr. joga, taj-čchi, čchi-kung…, ale je len málo jednotlivcov, ktorí idú do hĺbky energetických cvičení, čo znamená, že okrem toho, že dennodenne cvičia, sa zaoberajú tým, čo jedia a ako myslia. Aj keď všetci ostatní určitým spôsobom zmenia svoje stravovacie návyky napríklad tým, že obmedzia alebo úplne vylúčia mäso. Mäso je totiž výrazná energetická brzda, a tak nestačí ho len obmedziť ak chce ísť človek do hĺbky energetických cvičení.

Mliečne výrobky
Sú aj iné potraviny, ktoré vytvárajú energetický chaos. Okrem mäsa sú to hlavne tvrdé syry a mliečne výrobky s cukrom alebo ovocím. Niekto by mohol namietať, že mlieko je zdravé a taký kvalitný syr – veď to je lahôdka. Ale opak je pravdou. Všeobecne osteoporóza z roka na rok rastie, aj keď ľudia roky konzumujú mliečne výrobky. Syry sú „výborná“ potrava napríklad pre vojakov a robotníkov – vojaci budú dlhodobo pochodovať a robotníci budú hodiny robiť, ale ani jeden z nich nebude schopný premýšľať – tvoriť, pretože po konzumácií syra majú ťažkú energiu, ktorú z tela môžu dostať len dlhodobou prácou alebo pochodom. Človek si väčšinou dával syr cestou v lese, kde natrafil napríklad na salaš a kým sa vrátil domov, ťažké energie syra boli preč. Príroda je geniálna – salaš nikdy nenájdete pri meste, ale hlboko v lese a dnes viete prečo. Čo sa týka mlieka nepoznám na našej zemi živého dospelého tvora, ktorý by v dospelosti pil mlieko a dokonca mlieko iného druhu. Niekto by povedal, že mačka. Ale to je „bytovková“ mačka, lebo voľne pohybujúca sa mačka si chytí radšej myš. V prípade, že nemáte dosť argumentov, tak si dajte na obed vyprážaný syr s hranolkami, a potom choďte cvičiť alebo sa snažte tvorivo myslieť. Zistíte sami na sebe, že potrebujete minimálne jednu hodinu až tri na to, aby ste sa dostali do pôvodného stavu.

Jendnoduchý cukor
Ďalším energetickým nezmarom je jednoduchý cukor a nadmiera ovocia. Niekto z vás sa zhrozí a povie: „prečo ovocie, veď je také zdravé?!“. Pred nedávnom som sa stretol s pánom, ktorý meral antioxidanty zabudované v bunke a tvrdil, že nestretol zatiaľ človeka, ktorý by ich mal v dostatočnom množstve a to aj napriek tomu, že dnes ľudia jedia veľa ovocia a mali by byť podľa toho zdraví. Je to hlavne preto, že ovocie, ktoré sa dnes konzumuje obsahuje jednoduché cukry – ovocné, čo ho robí sladkým, ale okrem toho má desaťnásobne viac chemických látok ako pred 10 rokmi a tým pádom aj 10 násobne menej živín. Takéto ovocie potom nevydrží ani dlho čerstvé a ak áno, tak je to vďaka postrekom. Raz mi jedna pani, ktorá robila kontrolórku potravín rozprávala, že sa na Slovensko v zime doviezli jahody, ktoré v Nemecku nespĺňali normy, tým že už mali za sebou. Tak ich ešte raz ožiarili a doviezli na Slovensko, kde sa ľudia v hypermarkete po ne skoro pobili, lebo boli samozrejme v akcii. Ovocie, ktoré sa dnes konzumuje, nie je určite mnohokrát z našej krajiny, a tak ako napr. banány, ktoré sa trhajú ešte zelené, dozrievajú cestou k nám. Všetky články, ktoré píšu o blahodarnosti ovocia nie sú o ovocí, ktoré sú z hypermarketu, ale o ovocí, ku ktorému sa najviac približuje domáce ovocie – pravdaže nestriekané. Verte či nie, niekto si sám dobrovoľne strieka svoju záhradku (vraj proti škodcom), a tým ničí energeticky svoju úrodu, ale aj samého seba. Takže vy sami sa rozhodnite, či budete jesť nekvalitné a chemické ovocie, dodávajúce do tela hlavne jednoduchý cukor, ktorý vás ochudobňuje o vaše vlastné zásoby živín. Dnes nepoznám človeka, ktorý by nepočul, že cukor nie je zdravý a na druhú stranu nepoznám človeka, ktorý by tento cukor nejedol. Lebo jednoduchý cukor je dnes všade – v sladkostiach, v ovocí, v nápojoch, v pečive, v chlebe a dokonca aj v slaných tyčinkách. Ťažko sa mu vyhnete, ak si nebudete vyberať kvalitné potraviny.

Takže ak v jedálničku obmedzíte len mäso a nič iné, tak ostatné vymenované potraviny vám budú robiť chaos vo vašom zdraví, v živote aj v cvičení. Veď si sami môžete opäť vyskúšať: dajte si cca 5 kusov bežného ovocia alebo jednu „Študentskú pečať“, a potom choďte cvičiť jogu alebo meditujte. Sami zistíte, že sa nebudete môcť sústrediť. Vaša myseľ bude fungovať asi ako malé dieťa po sladkej večeri – „utrhnuté“ z reťaze alebo ako divoký kôň, ktorého by ste si chceli osedlať. Bude vám trvať niekoľko hodín, aby ste ukľudnili takto energeticky rozhádzanú myseľ. Ja sám som vnímal, že potraviny majú takúto moc a silu, a preto som aj začal študovať hlavne energetické vplyvy potravín a nie zloženie – bielkoviny, cukry, vitamíny a minerály. Je mi to nanič, ak budem jesť potraviny bohaté napríklad na vitamíny a pritom tam už tie vitamíny dávno nie sú. Tým pádom dodávam do tela jednoduché cukry ako je to dnes u ovocia, čo má za následok energetický chaos. Ďakujem! Radšej budem kvalitnejšie jesť a dennodenne cvičiť, ako by som mal jesť normálne a pritom cca 5x viac cvičiť, aby som dosiahol rovnaký energetický efekt. Ak budem 5x viac cvičiť a kvalitne energeticky jesť, celkový efekt bude 10 násobne väčší.

Je na vás, akú cestu si vyberiete – dlhšiu namáhavejšiu alebo kratšiu úžasnejšiu. Ja som si už vybral a je to tá kratšia, ktorú by som nevymenil za nič.

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to