Keďže máme radi krémové polievky, skúsili sme uvariť krémovú polievku aj z rubínovej fazule. A výsledok?
Je jednoducho úžasná.
Na záver sme ju doplnili opraženým sezamom a ulahodili sme tak chuti a potešili oko.
SUROVINY:
Polievka:
- 250 g Rubín fazule
- filtrovaná voda
- 5 cm riasy Kombu - kúpiť TU
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- ½ ČL čierneho korenia
- 1 ČL mletej rasce - kúpiť TU
- instantná kukuričná krupica - na zahustenie - kúpiť TU
Na ozdobu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Skôr ako sa pustíme do varenia, fazule prepláchneme a cez noc namočíme.
Krok 1:
Na druhý deň vodu zlejeme, pridáme čistú filtrovanú vodu, riasu Kombu a všetko dáme variť na 1 hodinu. Zatiaľ nesolíme.
Krok 2:
Po hodine pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, osolíme, pridáme koreniny a varíme ďalších 30 minút.
Krok 3:
Na záver polievku rozmixujeme a podľa potreby zahustíme instantnou kukuričnou krupicou.
SERVÍROVANIE:
Polievku na tanieri ozdobíme opraženým sezamom a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Sezamové semiačka sú obľúbenou posýpkou nielen na pečive. My Vás naučíme pripraviť si skvelé – Ľanovo-sezamové krekry.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊