Hliva ustricová má v kuchyni široké možnosti využitia. Možno ste netušili, že vďaka svojej výraznej chuti je i perfektnou ingredienciou do šalátov.
Veríme, že Vás týmto tipom inšpirujeme.
čas prípravy - 20 minút
2-4 porcie
Element DREVO a KOV
SUROVINY:
Hlivový základ:
- 2 PL BIO olivového oleja - kúpiť TU
- 1 ks stredne veľkej cibule
- 1 šálka hlivy ustricovej
- ¼ šálky filtrovanej vody
- ½ ČL himalájskej soli - kúpiť TU
Zeleninová časť:
- ½ hlávky ľadového šalátu
- ½ šalátovej uhorky
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
POSTUP:
Krok 1:
Na kocky nakrájame cibuľu a na olivovom oleji ju opražíme do sklovita.
Krok 2:
Pridáme nakrájanú hlivu a krátko ju opražíme.
Krok 3:
Zmes zalejeme ¼ šálky filtrovanej vody, pridáme soľ a všetko spolu dusíme 3 až 5 minút.
Krok 4:
Zatiaľ nakrájame na kúsky ľadový šalát, uhorku a mrkvu.
Krok 5:
Keď hliva vychladne, zmiešame ju spolu so zeleninou.
SERVÍROVANIE:
Šalát naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Hliva je výborná nielen do šalátov, ale napríklad aj na prípravu – Hlivový paprikáš.
nech sa páči, vyskúšajte 😊