receptyzdravia-hlivovy-salat-featured

Hliva ustricová má v kuchyni široké možnosti využitia. Možno ste netušili, že vďaka svojej výraznej chuti je i perfektnou ingredienciou do šalátov.
Veríme, že Vás týmto tipom inšpirujeme.

čas prípravy - 20 minút
2-4 porcie
Element DREVO a KOV

SUROVINY:

Hlivový základ:
Zeleninová časť:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Krok 1:

Na kocky nakrájame cibuľu a na olivovom oleji ju opražíme do sklovita. 

Krok 2:

Pridáme nakrájanú hlivu a krátko ju opražíme. 

Krok 3:

Zmes zalejeme ¼ šálky filtrovanej vody, pridáme soľ a všetko spolu dusíme 3 až 5 minút.

Krok 4:

Zatiaľ nakrájame na kúsky ľadový šalát, uhorku a mrkvu. 

Krok 5:

Keď hliva vychladne, zmiešame ju spolu so zeleninou.

SERVÍROVANIE:

Šalát naservírujeme na tanier a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Hliva je výborná nielen do šalátov, ale napríklad aj na prípravu – Hlivový paprikáš.
nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to