Hrachová kaša s pohánkou

receptyzdravia-hrachova-kasa-s-pohankou-featured

Kaše v dávnej minulosti zaujímali dôležité miesto v jedálnom lístku starých Slovanov.
S kašou sa slávili rôzne hostiny, bojové víťazstvá, bola však aj pokrmom bežného dňa.
Tradovalo sa, že dobrá gazdiná by mala variť ovsené, pohánkové, strukovinové a iné kaše.
Najčastejšie sa pripravovala hrachová kaša, a preto Vám ponúkame jednoduchý recept na hrachovú kašu s pohánkou.

čas prípravy - 60 minút
4 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Pozn.: Ako prílohu sme dnes použili uvarenú pohánku. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej varením, môžete si pozrieť recept – Pohánka – základný recept.

Pozn.: Skôr ako sa pustíme do varenia, hrach prepláchneme a cez noc namočíme.

Kaša:

Krok 1:

Vodu zlejeme a hrach uvaríme v čistej, neosolenej vode. Varíme približne 50 minút. 

Krok 2:

Osolíme morskou soľou a varíme ďalších 10 minút.

Krok 3:

Na úplný záver kašu ochutíme sójovou omáčkou.

Pozn.: V prípade, ak chceme kašu jemnú, tak ju môžeme  rozmixovať.

Na ozdobu:

Nadrobno nakrájanú cibuľku osmažíme sa sezamovom oleji.

SERVÍROVANIE:

Hrachovú kašu naservírujeme na tanier, ozdobíme opraženou cibuľkou a podávame s varenou pohánkou a mrkvovo-uhorkovým šalátom.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Na obed sa na našich stoloch pomerne často objavuje hrachová kaša. Ale skúšali ste si dať hrachovú omáčku na raňajkovú kašu? – Ovsená kaša so strukovinovou omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to