Super polievka zo žltého hrachu a zeleniny. A ako názov napovedá, zelený hrášok je v polievke tiež. Hrášok je výborným zdrojom vlákniny a rastlinnej bielkoviny a ten čerstvý dáva navyše polievke sviežosť a čerstvosť.
Tu je náš recept na jednoduchú, zdravú a chutnú polievku.
čas prípravy - 100 minút
4 porcie
Element ZEM
SUROVINY:
Polievka:
- 500 g žltého hrachu – poleného - kúpiť TU
- 5 cm riasy Kombu - kúpiť TU
- 2 l filtrovanej vody
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 2 ks petržlenu
- 1 ks malého zeleru
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
Na dochutenie:
- 1 šálka čerstvého zeleného hrachu
POSTUP:
Pozn.: Žltý hrach deň vopred namočíme.
Krok 1:
Pred varením vodu zlejeme, hrach zalejeme novou filtrovanou vodou.
Krok 2:
Pridáme riasu Kombu a varíme 30 minút.
Krok 3:
Medzitým všetku zeleninu nakrájame na kocky, pridáme ju do polievky a varíme ďalších 60 minút.
Krok 4:
Približne 10 minút pre dovarením polievku osolíme.
Krok 5:
Na záver zamiešame do polievky zelený hrach, a už nevaríme.
SERVÍROVANIE:
Polievku nalejeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊