Keď máte chuť na domáci koláč, ale nechce sa Vám hodiny vypekať, vytiahnite kuskus. Mnohých možno prekvapí, že kuskus je jemnozrnná cestovina, ktorá svojim tvarom pripomína tarhoňu.
Tento koláč Vás prekvapí svojou jednoduchosťou a finálnou chuťou.
SUROVINY:
1.vrstva:
- 400 g kuskus - kúpiť TU
- 800 ml filtrovaná voda
- 4 PL Ovocenky alebo javorového sirupu - kúpiť TU
2.vrstva:
3.vrstva:
Na ozdobu:
Suroviny
POSTUP:
1.vrstva:
Krok 1:
Kuskus nasypeme do vriacej filtrovanej vody, v pomere 1 diel kuskusu ku 2 dielom vody.
Krok 2:
Kuskus ochutíme Ovocenkou alebo javorovým sirupom a varíme 2-3 min.
Krok 3:
Uvarený kuskus preložíme na plech, zarovnáme a necháme stuhnúť.
2.vrstva:
Jablká nastrúhame.
3.vrstva:
Krok 1:
Do hrnca dáme 0,8l jablkovej šťavy, pridáme agar a zmes privedieme k varu.
Krok 2:
Znížime plameň, vmiešeme hrozienka a ovsené vločky.
Krok 3:
Čokoládový puding, rozmiešame v 0,2 l studenej jablkovej šťavy a vmiešame ho do zmesi. Všetko spolu povaríme cca 5-10 min
Vrstvenie:
1. vrstva:
Stuhnutá vrstva uvareného kuskusu.
2. vrstva:
Na stuhnutú vrstvu uvareného kuskusu poukladáme nastrúhané jablká.
3. vrstva:
Jablká zalejeme pudingovo-agarovým krémom.
Na ozdobu:
Povrch koláča posypeme kustovnicou.
SERVÍROVANIE:
Vychladnutý, stuhnutý koláč nakrájame na porcie a podávame.
Dobrú chuť. 😊
NÁŠ TIP:
Kuskus je výborná surovina na prípravu sladkých aj slaných pokrmov. Dnes sme si ukázali, ako ho využiť v sladkej forme, a ako ho použiť v slanom pokrme Vám ukážeme napríklad v – Kuskusový šalát s fazuľou
Jablká sú v našej kuchyni najviac variabilné ovocie… sušíme ich, pečieme z nich koláče, ale čo tak ich využiť pri očiste organizmu – Detoxikácia pečene – jablkami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊