Milovaný i zatracovaný aspik. Objavme spolu jeho kúzlo a praktické využitie pri príprave sladkých pokrmov.
Inšpirujte sa týmto receptom pre zdravé varianty aspikových dezertov, ktorý okrem iného podporuje aj Vaše obličky, kosti aj kĺby.
SUROVINY:
- 4 ks čerstvých jahôd
- 1 ks červeného jablka
- ½ šálky BIO hrozienok - kúpiť TU
Aspik:
- 0,5 l filtrovanej vody
- 5 g práškového agaru - kúpiť TU
- ¼ ČL BIO práškovej škorice
- 2 PL jablkového koncentrátu - kúpiť TU
Na ozdobu:
- BIO kokos
- BIO mandle
POSTUP:
Čerstvé ovocie nakrájame na malé kocky a poukladáme ho spolu s BIO hrozienkami do dvoch sklenených misiek.
Aspik:
Krok 1:
V 0,5 l filtrovanej vody rozmiešame riasu Agar spolu s jablkovým koncentrátom, škoricou a za stáleho miešania zmes privedieme k varu.
Krok 2:
Ešte horúcim Agarom zalejeme ovocie, ktoré máme pripravené v miskách.
Krok 3:
Necháme vychladnúť a po stuhnutí Agar jednoducho vyklopíme.
SERVÍROVANIE:
Vyklopený dezert ozdobíme opraženými BIO mandľami alebo BIO kokosom a podávame.
Dobrú chuť. 😊
TIP: Pri slávnostných príležitostiach môžeme použiť na ozdobu BIO čokoládu na varenie.
NÁŠ TIP:
Vedeli ste, že jahody sú výborné nielen do dezertov, ale využívajú sa aj pri očistných kúrach? – Detoxikácia žalúdka – jahodovo-banánová alebo si môžete pripraviť raňajkovú kašu – Kukuričná kaša s jahodami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😍