receptyzdravia-jahodovy-aspik-featured

Milovaný i zatracovaný aspik. Objavme spolu jeho kúzlo a praktické využitie pri príprave sladkých pokrmov.
Inšpirujte sa týmto receptom pre zdravé varianty aspikových dezertov, ktorý okrem iného podporuje aj Vaše obličky, kosti aj kĺby.

čas prípravy - 20 minút
2 porcie
Element VODA a ZEM

SUROVINY:

Aspik:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Čerstvé ovocie nakrájame na malé kocky a poukladáme ho spolu s BIO hrozienkami do dvoch sklenených misiek.

Aspik:

Krok 1:

V 0,5 l filtrovanej vody rozmiešame riasu Agar spolu s jablkovým koncentrátom, škoricou a za stáleho miešania zmes privedieme k varu.

Krok 2:

Ešte horúcim Agarom zalejeme ovocie, ktoré máme pripravené v miskách.

Krok 3:

Necháme vychladnúť a po stuhnutí Agar jednoducho vyklopíme.

SERVÍROVANIE:

Vyklopený dezert ozdobíme opraženými BIO mandľami alebo BIO kokosom a podávame.
Dobrú chuť. 😊

TIP: Pri slávnostných príležitostiach môžeme použiť na ozdobu BIO čokoládu na varenie.

NÁŠ TIP:

Vedeli ste, že jahody sú výborné nielen do dezertov, ale využívajú sa aj pri očistných kúrach? – Detoxikácia žalúdka – jahodovo-banánová alebo si môžete pripraviť raňajkovú kašu – Kukuričná kaša s jahodami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😍

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to