Jedlá z cestovín tvoria základ jedálnička každého Taliana, v talianskej kuchyni sú skrátka nenahraditeľné a oveľa viac zastúpené než napríklad ryža či u nás populárne zemiaky. Sú dostupné, lacné a aj na domácu výrobu nenáročné.
SUROVINY:
Omáčka:
Cestoviny:
- 400 g kukuričných cestovín - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- soľ
Príloha:
- zeleninový šalát
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Cibuľu nakrájanú nadrobno osmahneme na oleji.
Krok 2:
K cibuľke pridáme na malé kúsky nakrájanú tekvicu Hokkaido, nakrájanú salámu, korenie Garam Masala a podusíme.
Krok 3:
Na záver podľa potreby zahustíme kukuričnou kašou.
Cestoviny:
Kukuričné cestoviny nasypeme do horúcej, osolenej vody a uvaríme.
SERVÍROVANIE:
Omáčku podávame s kukuričnými cestovinami a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Dnešné jedlo bolo chutné a rýchlo pripravené, však? Pokiaľ máte chuť objavovať ďalšie chute cestovín, máme pripravený recept na – Cestoviny pohánkové s tofu, ktoré budete mať za chvíľu pripravené.
Nech sa páči, vyskúšajte. 😊