Tento recept je určený pre milovníkov špagiet. Doplnené sú rajčinovou omáčkou a údeným tofu.
Recept je naozaj rýchly a jednoduchý, ideálny na obed alebo večeru nielen v záhrade pri zapadajúcom slnku.:)
SUROVINY:
Cestoviny:
- kukuričné špagety - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- ½ ČL himalájskej soli - kúpiť TU
Rajčinová omáčka:
- 2 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
- 2 stredne veľké cibule
- 225 g BIO Toskany alebo BIO kečupu - kúpiť TU
Na ozdobu:
POSTUP:
TIP: Ak chceme pripraviť bezlepkový variant, namiesto Tofu údeného použijeme Tofu cesnakové.
Krok 1:
Kukuričné špagety dáme variť do vriacej filtrovanej vody spolu so soľou.
Krok 2:
Varíme ich 6 až 8 minút a po vypnutí ich ešte necháme 3 až 5 minút dôjsť.
Pozn.: Medzičasom pripravíme Rajčinovú omáčku.
Krok 3:
Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na sezamovom oleji do sklovita.
Krok 4:
Pridáme Toskanu a jemne ju aj s cibuľou opražíme.
Krok 5:
Omáčku zamiešame do uvarených cestovín.
SERVÍROVANIE:
Rajčinovou omáčkou ochutené špagety podávame s najemno nastrúhaným údeným Tofu.
Dobrú chuť😊
NÁŠ TIP:
Cestoviny radi varíme nielen vtedy, keď sa potrebujeme rýchlo najesť. Sú pripravené behom krátkej chvíle a dajú sa kombinovať s množstvom omáčok. Preto, Vám prinášame ďalší recept, v ktorom sme použili kukuričné cestoviny – Kukuričné špagety so seitanom.
Nech sa páči, vyskúšajte😊