Kukurično-ryžová kaša s makom

receptyzdravia-kukuricno-ryzova-kasa-s-makom-featured

Takéto výdatné a chutné raňajky pomôžu deťom aj dospelákom naštartovať telo a zvládnuť všetky denné úlohy. A ak máte radi mak, tento recept určite vyskúšajte.

čas prípravy - 35 minút
4 porcie
Element KOV, OHEŇ a ZEM

POSTUP:

Kaša:
Krok 1:

Ryžové vločky s kukuričnou krupicou dáme variť do vody v pomere 1:4 (tzn. 2 šálky suchej zmesi pridáme 8 šálok vody).

Krok 2:

Po zovretí znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme cca 30 minút.

Makové pyré:

Hrozienka rozmixujeme vo vode, pridáme mak, jablkovú šťavu a škoricu.

Na ozdobu:

Kustovnicu pred podávaním namočíme do studenej vody.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú kašu polejeme pripraveným pyré, posypeme kustovnicou a podávame. 
Dobrú chuť 😍😊

NÁŠ TIP:

Kukuricová krupica je vhodná pre sladkú aj slanú kuchyňu. To môžete poznať v recepte – Kukuričná kaša s Hokkaido omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to