receptyzdravia-makovy-dezert-featured

Ak máte chuť na niečo sladké a nechce sa Vám vypekať, tak tento makový dezert je tá správna voľba. 
Nakoľko mak je kráľom vápnika obsahuje cca 1400mg/100g vápnika, je pohladenie pre Vaše kosti a kĺby.

Pri jeho príprave sa dokonca zaobídete aj bez múky.

čas prípravy - 20 minút
6 porcií
Element VODA

SUROVINY:

Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Krok 1:

V studenej vode rozmiešame agar-agar a privedieme ho k varu.

Krok 2:

Pridáme hrozienka, jablká nastrúhané najemno, škoricu a kakao. Zamiešame a povaríme 3-5 min.

Krok 3:

Na záver vmiešame mak a jablkový koncentrát.

Krok 4:

Hmotu vylejeme do tortovej formy a necháme vychladnúť.

Krok 5:

Na záver dozdobíme kokosom.

SERVÍROVANIE:

Po vychladnutí dezert nakrájame a môžeme mlsať.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Mak má neoceniteľné účinky na telo, a preto by sme sa mu nemali vyhýbať. Makovou klasikou v našej kuchyni sú – Makové rezance, sladké, lahodné a v našom podaní vhodné pre celiatikov aj vegánov.
Mak sa však dá využiť aj v slaných pokrmoch –Pohánkovo-ryžová kaša s makom, ktorý zaiste oceníte nielen na raňajky.
Nech sa páči, vyskúšajte😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to