Vonku je zima, sychravo a Vy ste radi, že môžete byť pred týmto nečasom schovaní v teple domova…tak k tejto zimnej atmosfére sa skvele hodí náš dnešný recept na lahodnú Miso polievku s pórom.
SUROVINY:
Polievka:
- 1 ks stredne veľkého póru
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 2 ks stredne veľkého petržlenu
- 1,2 l filtrovanej vody
- 5 cm riasy Wakame - kúpiť TU
- 1 PL Kuzu – škrob na zahustenie - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Pór, mrkvu a petržlen dôkladne očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Krok 2:
Zeleninu vkladáme do hrnca s filtrovanou vodou, a to v rovnakej postupnosti. Hrniec dáme na sporák a začneme variť.
Krok 3:
Keď začne polievka vrieť, pridáme riasu Wakame, znížime plameň a varíme 30 minút až 8 hodín.
Pozn.: Dlhší var nám dodá do organizmu viacej energie a tepla – vo všeobecnosti čím je vonku zimšie, tým varíme dlhšie.
Krok 4:
Približne v polovici doby varu pridáme škrob Kuzu, ktorý sme si rozmiešali v studenej vode.
Pozn.: Kuzu je vitalizujúci a harmonizujúci koreň.
Krok 5:
Na záver, keď sa už polievka nevarí, pridáme na ochutenie ryžové Miso a necháme 5 minút postáť.
SERVÍROVANIE:
Polievku po dovarení servírujeme na tanier alebo do polievkovej misky a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ak sa chceme zohriať, môžeme Vám ponúknuť polievku, ktorá už podľa názvu vypovedá v ktorom ročnom období je najvhodnejšie ju variť – Polievka Zimná.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊