receptyzdravia-miso-polievka-s-porom-featured

Vonku je zima, sychravo a Vy ste radi, že môžete byť pred týmto nečasom schovaní v teple domova…tak k tejto zimnej atmosfére sa skvele hodí náš dnešný recept na lahodnú Miso polievku s pórom.

čas prípravy - od 40 minút
4 porcie
Element DREVO, ZEM a VODA

SUROVINY:

Polievka:
Na dochutenie:

POSTUP:

Krok 1:

Pór, mrkvu a petržlen dôkladne očistíme a nakrájame na malé kúsky. 

Krok 2:

Zeleninu vkladáme do hrnca s filtrovanou vodou, a to v rovnakej postupnosti. Hrniec dáme na sporák a začneme variť. 

Krok 3:

Keď začne polievka vrieť, pridáme riasu Wakame, znížime plameň a varíme 30 minút až 8 hodín.

Pozn.: Dlhší var nám dodá do organizmu viacej energie a tepla – vo všeobecnosti čím je vonku zimšie, tým varíme dlhšie.

Krok 4:

Približne v polovici doby varu pridáme škrob Kuzu, ktorý sme si rozmiešali v studenej vode.

Pozn.: Kuzu je vitalizujúci a harmonizujúci koreň.

Krok 5:

Na záver, keď sa už polievka nevarí, pridáme na ochutenie ryžové Miso a necháme 5 minút postáť.

SERVÍROVANIE:

Polievku po dovarení servírujeme na tanier alebo do polievkovej misky a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Ak sa chceme zohriať, môžeme Vám ponúknuť polievku, ktorá už podľa názvu vypovedá v ktorom ročnom období je najvhodnejšie ju variť – Polievka Zimná.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to