receptyzdravia-paprikas-s-tofu-a-tempehom-featured

Vychutnajte si toto výborné bezmäsité jedlo so slušným obsahom bielkovín, minerálov a vlákniny.
Tieto argumenty snáď stačia na to, aby ste si paprikáš s tempehom spravili aj doma.
Isto si pochutíte 😊

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element OHEŇ

SUROVINY:

Omáčka:
Na dochutenie omáčky:
Príloha:

POSTUP:

Pozn.: Ako prílohu sme použili uvarenú pohánku. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pohánka ako príloha.

Krok 1:

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji. 

Krok 2:

Pridáme na kocky nakrájaný tempeh, podlejeme filtrovanou vodou. 

Krok 3:

Osolíme, pridáme červenú papriku a dusíme 10 minút. 

Krok 4:

Potom pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a dusíme ešte 5 minút.

Krok 5:

Na záver podľa potreby zahustíme kukuričnou kašou a dochutíme Tamari – sójovou omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Paprikáš podávame s uvarenou pohánkou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Dnešný recept patril k tým tradičnejším, a ako ste si určite všimli, hlavnou zložkou bol Tempeh, ktorý sa využíva ako náhrada mäsa. V dnešnom Tipe Vám preto ukážeme ďalšie tradičné jedlo s touto surovinou – Koložvárska kapusta.
Nech sa páči, vyskúšate 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to