receptyzdravia-psenovy-tataracik-featured

Kúpili ste si rastlinnú nátierku Tataráčik, ale nemáte chuť na nátierku s pečivom?  A navyše by ste si dali niečo teplé? Môžete tieto dve požiadavky spojiť…uvariť kašu z pšena a k nej omáčku, ktorou hlavná zložka bude práve Tataráčik. Vyladená chuť korenín rastlinnej nátierky nepotrebuje už žiadne úpravy, ale prečo si do nej niečo nezamiešať…čo? To nájdete v našom recepte…

čas prípravy - od 50 - 65 minút
4 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Kaša:
Krok 1:

Pšeno dôkladne 3-krát prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnuté pšeno zalejeme filtrovanou vodou v pomere 1:4 a dáme variť.

Krok 3:

Po zovretí znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme na minime 45 – 60 minút.

Omáčka z Tataráčika:
Krok 1:

Do hrnca dáme 1 dcl vody a rozmiešame v nej nátierky Tataráčik. Povaríme 3 minúty. 

Krok 2:

Podľa chuti dochutíme umeoctom.

Krok 3:

Na záver do zmesi zamiešame jemne nastrúhanú mrkvu.

SERVÍROVANIE:

Na tanier naservírujeme pšenovú kašu, polejeme omáčkou z Tataráčiku. Pokrm dozdobíme kokosom alebo mandľami a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to