Segedínsky guláš je pre veľa ľudí na Slovensku najobľúbenejší guláš. Keď si ho uvaríte podľa nášho receptu, získate výborný guláš, ktorý je zdravý aj chutný.
A nezabudnite, žiaden muž sa nikdy segedínu nepreje.
SUROVINY:
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 200 g Tempeh údený - kúpiť TU
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 šálka filtrovanej vody
- 1 ČL mletej červenej papriky - kúpiť TU
- 400 g kyslej kapusty - kúpiť TU
- 150 g Tofunézy – bezvaječná tofu majonéza - kúpiť TU
- 1 PL umeoctu - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
TIP: Pokiaľ chceme uvariť bezlepkový pokrm namiesto Tempehu použijeme Tofu natural alebo Tofu cesnakové.
Krok 1:
Jemne nakrájanú cibuľu a Tempeh orestujeme na oleji do sklovita.
Krok 2:
Zalejeme vodou, pridáme červenú papriku a dusíme 10 až 30 minút.
Krok 3:
Potom pridáme tofu majonézu a kyslú kapustu, dobre premiešame a necháme prejsť varom.
Krok 4:
Napokon podľa potreby dochutíme umeoctom.
SERVÍROVANIE:
Segedín naložíme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Kyslá kapusta patrí v slovenských domácnostiach k najčastejšie pripravovanej kvasenej zelenine. A niet sa čomu čudovať, tak prečo jej skvelé vlastnosti nevyužiť aj pri príprave ďalšieho výborného jedla? – Cícerové kernotto, je spojením chuti kyslej kapusty, cíceru a hebkosti tekvice.
Nech sa páči, vyskúšajte. 😊