Prívarky sú typické pre slovenskú kuchyňu, ale dovolíme si tvrdiť, že tento až tak typický nie je. Ale to neuberá na jeho kvalitách, nielen že je chutný, je aj rýchlo uvarený a pre toho, kto má rád indickú kuchyňu je to jasný víťaz. 😉
SUROVINY:
Prívarok:
- 3 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 ks stredne veľkej cibule
- 200 g Seitan špeciál - kúpiť TU
- 1 ČL korenia Garam Masala - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli
- 2 dcl filtrovanej vody
- 1 ČL majoránky
- amarantové vločky - kúpiť TU
Príloha:
- jazmínová ryža - uvarená - kúpiť TU
- letný šalát
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme ju na sezamovom oleji do sklovita.
Krok 2:
Pridáme na malé kocky nakrájaný seitan, korenie Garam Masala a morskú soľ.
Krok 3:
Celú zmes podlejeme 2 dcl filtrovanej vody a dusíme 5 až 10 minút.
Krok 4:
Na záver pridáme majoránku a podľa potreby zahustíme amarantovými vločkami.
SERVÍROVANIE:
Prívarok naservírujeme na tanier s jazmínovou ryžou a ľahkým letným šalátom a podávame.
Dobrou chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pre všetkých milovníkov korenia Garam Masala tu máme ešte ďalšie recepty –Zelená šošovica s Garam Masala alebo videorecept – Fazuľa farebná na indický spôsob.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊