Šošovicový prívarok so špaldovou knedľou

receptyzdravia-sosovicovy-privarok-so-spaldovou-knedlou-featured

Strava je o vyváženosti – množstva aj chuti, vitamínov, bielkovín a ďalších potrebných a dôležitých látok. A len správne vyvážené jedlo dokáže správne podporovať naše telo a Šošovicový prívarok so špaldovou knedľou všetko toto spĺňa. 

čas prípravy - 80 minút
4 porcie
Element DREVO a VODA

SUROVINY:

Šošovica:
Na dochutenie šošovice:
Príloha:

POSTUP:

TIP:  Ako prílohu podávame špaldovú knedľu, pokiaľ ste ju ešte nevarili, recept nájdete na – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky.

Pozn.: Šošovicu na noc namočíme. 

Krok 1:

Na druhý deň vodu zlejeme a šošovicu dáme variť do čistej filtrovanej vody v pomere 1:3. 

Krok 2:

Po zovretí pozberáme penu a varíme 40-60 minút. 

Krok 3:

Zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody, ochutíme bylinkovou soľou, Mahá korením a varíme 10 minút.

Krok 4:

Na záver pridáme prelisovaný cesnak a majoránku. Podľa potreby dochutíme Tamari omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Prívarok naservírujeme na tanier so špaldovou knedľou, sezónou zeleninou a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Šošovicové jedlá sa nemusia obmedzovať len na prípravu z “klasickej” hnedej varianty. V obchodoch sa už dávnejšie objavuje napríklad aj červená šošovica, z ktorej sme pripravili recept – Kari šošovica s cuketou a Tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to