Strava je o vyváženosti – množstva aj chuti, vitamínov, bielkovín a ďalších potrebných a dôležitých látok. A len správne vyvážené jedlo dokáže správne podporovať naše telo a Šošovicový prívarok so špaldovou knedľou všetko toto spĺňa.
SUROVINY:
Šošovica:
- 1 šálka šošovice - kúpiť TU
- 3 šálky filtrovanej vody
- 3 PL maizeny – škrob na zahustenie
- 1 ČL bylinkovej morskej soli
- 1 PL Mahá korenia - kúpiť TU
Na dochutenie šošovice:
- 1 ČL BIO majoránu
- cesnak
- Tamari – sójová omáčka - kúpiť TU
Príloha:
- špaldová knedľa
- sezónna zelenina
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
TIP: Ako prílohu podávame špaldovú knedľu, pokiaľ ste ju ešte nevarili, recept nájdete na – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky.
Pozn.: Šošovicu na noc namočíme.
Krok 1:
Na druhý deň vodu zlejeme a šošovicu dáme variť do čistej filtrovanej vody v pomere 1:3.
Krok 2:
Po zovretí pozberáme penu a varíme 40-60 minút.
Krok 3:
Zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody, ochutíme bylinkovou soľou, Mahá korením a varíme 10 minút.
Krok 4:
Na záver pridáme prelisovaný cesnak a majoránku. Podľa potreby dochutíme Tamari omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Prívarok naservírujeme na tanier so špaldovou knedľou, sezónou zeleninou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Šošovicové jedlá sa nemusia obmedzovať len na prípravu z “klasickej” hnedej varianty. V obchodoch sa už dávnejšie objavuje napríklad aj červená šošovica, z ktorej sme pripravili recept – Kari šošovica s cuketou a Tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊