Krásny a výstižný názov jedla, ktoré poteší srdiečko na pohľad aj doslova. Spojením pohánky a červenej repy vznikne krásne hrejivý pokrm, ktorý pridaním žltej kukurice pripomína večernú oblohu.
Pohánka je výnimočná rastlina, ktorú poznajú najmä ľudia s intoleranciou na lepok, pretože neobsahuje glutén. V strave je však dôležitá aj pre vysoký obsah ľahko stráviteľných bielkovín, vitamínov a pre vysoký obsah železa.
SUROVINY:
Pohánka:
- 200 g nelúpanej pohánky
- 600 ml filtrovaná voda
- štipka morskej soli - kúpiť TU
- morská riasa Arame - kúpiť TU
Zeleninová zmes:
- 1 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 veľká cibuľa
- 1 väčšia cvikla
- majoránka
- 1 konzerva BIO kukurice - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Pohánku dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú pohánku zalejeme vodou v pomere 1:3, posolíme a dáme variť.
Krok 3:
Keď voda začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme asi 20 minút.
Krok 1:
Cibuľu orestujeme na panvičke do sklovita.
Krok 2:
Postupne pridáme nastrúhanú cviklu, majoránku a restujeme 5 minút.
Krok 3:
K tejto zmesi pridáme uvarenú pohánku, kukuricu a dobre premiešame.
TIP: Pre výraznejšiu chuť môžeme pridať nastrúhaný údený Tempeh.
SERVÍROVANIE:
Srdečnú pohánku naservírujeme na tanier a srdečne ju podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Zrná kukurice sa spracúvajú rozličnými spôsobmi. V sušenej podobe ju využívame na prípravu pukancov –Popcorn.
V kuchyni ju však najčastejšie používame sterilizovanú alebo mrazenú, ako napríklad v recepte – Pšenoto s kukuricou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊