receptyzdravia-srdecna-pohanka-featured

Krásny a výstižný názov jedla, ktoré poteší srdiečko na pohľad aj doslova. Spojením pohánky a červenej repy vznikne krásne hrejivý pokrm, ktorý pridaním žltej kukurice pripomína večernú oblohu.
Pohánka je výnimočná rastlina, ktorú poznajú najmä ľudia s intoleranciou na lepok, pretože neobsahuje glutén.
V strave je však dôležitá aj pre vysoký obsah ľahko stráviteľných bielkovín, vitamínov a pre vysoký obsah železa.

čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element OHEŇ

SUROVINY:

Pohánka:
Zeleninová zmes:

POSTUP:

Pohánka:
Krok 1:

Pohánku dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú pohánku zalejeme vodou v pomere 1:3, posolíme a dáme variť.

Krok 3:

Keď voda začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme asi 20 minút. 

Zeleninová zmes:
Krok 1:

Cibuľu orestujeme na panvičke do sklovita.

Krok 2:

Postupne pridáme nastrúhanú cviklu, majoránku a restujeme 5 minút.

Krok 3:

K tejto zmesi pridáme uvarenú pohánku, kukuricu a dobre premiešame.

TIP: Pre výraznejšiu chuť môžeme pridať nastrúhaný údený Tempeh.

SERVÍROVANIE:

Srdečnú pohánku naservírujeme na tanier a srdečne ju podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Zrná kukurice sa spracúvajú rozličnými spôsobmi. V sušenej podobe ju využívame na prípravu pukancov –Popcorn.
V kuchyni ju však najčastejšie používame sterilizovanú alebo mrazenú, ako napríklad v recepte – Pšenoto s kukuricou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊 

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to