Vločkový koláč s karamelom hravo presvedčí každého, že i zdravší dezert môže byť hriešne dobrý.
Je veľmi jednoduchý na prípravu, a pre tých čo majú radi vločky, veľmi chutný a jemný koláč.
SUROVINY:
Cesto:
- 300 + 100 g jemných ovsených vločiek - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 4 PL ryžového sušeného mlieka - kúpiť TU
- 1 šálka BIO hrozienok - kúpiť TU
- 1 ČL perníkového korenia
- 2 PL Karob – prášok
- 5 ks stredne veľkých jabĺk
Na vymastenie plechu:
Poleva:
- BIO karamelový dezert
POSTUP:
Krok 1:
300 g ovsených vločiek nasypeme do vody v pomere 1 diel vločiek a 3 diely vody.
Krok 2:
K vločkám nasypeme ryžové mlieko, hrozienka, perníkové korenie a Karob, zamiešame a varíme 20 minút.
Krok 3:
Do uvarenej zmesi zamiešame nastrúhané jablká a zvyšných 100g suchých vločiek.
Krok 4:
Zmes dobre premiešame a rozotrieme na vymastený plech.
Krok 5:
Koláč pečieme 45 minút vo vyhriatej rúre na 150 °C.
Krok 6:
Po vychladnutí koláč polejeme BIO karamelovým dezertom.
TIP: Koláč môžeme posypať nastrúhaným kokosom alebo nastrúhanou BIO čokoládou.
SERVÍROVANIE:
Vychladnutý koláč nakrájame na porcie a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ovsené vločky sú asi najobľúbenejšie spomedzi všetkých druhov. Najčastejšie si z nich pripravujeme raňajkové kaše alebo sušienky. Výborné sú však napríklad guličky – Ala Rafaelo
a kto má rád orechové chute, odporúčame – Orechové guličky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😍