receptyzdravia-zeleninovy-aspik-featured

Tofu párky v aspiku s mrkvou a zeleninou je príjemné retro pohostenie, ktoré je navyše opäť v móde.
Jednoduchý a pritom veľmi efektný spôsob ako ulahodiť Vášmu jazýčku.

čas prípravy - 20 minút
2 porcie
Element VODA a DREVO

SUROVINY:

Aspik:
Do mištičky:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Krok 1:

Zeleninu a Tofu párky nakrájame na malé kocky a poukladáme ju do dvoch sklenených misiek.

Krok 2:

V 0,5 l filtrovanej vody rozmiešame riasu Agar spolu s umeoctom, Curry korením a za stáleho miešania zmes privedieme k varu.

Krok 3:

Po zovretí horúcim Agarom zalejeme v miske pripravenú zmes zeleniny a párkov a necháme ho vychladnúť.

SERVÍROVANIE:

Po stuhnutí Agar jednoducho vyklopíme a na záver ho môžeme dozdobiť opraženými BIO mandľami alebo petržlenovou vňaťou a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Agar patrí medzi morské riasy, a pokiaľ sa chcete o ňom dozvedieť viac, odporúčame Vám prečítať si článok – Agar-agar.  Teraz keď už viete o jeho priaznivých účinkov na telo sa isto chcete pustiť do prípravy ďalšieho jedla. Dnes sme pre Vás vybrali –  Jablkovo-kuskusový koláč s agarom.
Nech sa páči, vyskúšajte 🙂

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to