Chcete pripraviť svojej rodine rýchly obed či večeru bez mäsa? Milujete cuketu?
Inšpirujte sa.
Vynikajúci Cuketový prívarok, ktorý musíte vyskúšať poctivo chutiaci a… skrátka skvelý.
SUROVINY:
Prívarok:
- 1 stredne veľká cuketa
- 2 PL kvalitného rastlinného oleja - kúpiť TU
- 1 stredne veľká cibuľa
- soľ
- čierne korenie - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 200 ml rastlinnej smotany ovsená/mandľová...- kúpiť TU
- 2 ČL Arrowroot - škrob na zahustenie - kúpiť TU
Na dochutenie prívarku:
Tempeh:
Príloha:
- ovos – kúpiť TU
- filtrovaná voda
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ovos pred varením namočíme aspoň na 8 hodín.
Krok 1:
Ovos dôkladne premyjeme.
Krok 2:
Ovos varíme vo vode v pomere 1:2.
Krok 3:
Po zovretí varíme 40 až 60 minút na minime.
Krok 1:
Cuketu umyjeme, ale nešúpeme a nahrubo nastrúhame.
Krok 2:
Cibuľu nakrájame najemno a speníme do sklovita na oleji.
Krok 3:
K cibuli pridáme nastrúhanú cuketu, okoreníme, osolíme a chvíľu restujeme.
Krok 4:
Podlejeme trochou filtrovanej vody, prikryjeme a dusíme domäkka.
Krok 5:
Následne pridáme rastlinnú smotanu a necháme prevrieť.
Krok 6:
Na záver zahustíme Arrowrootom rozmiešaným v troche studenej vody a dochutíme Tamari omáčkou.
Tempeh nakrájame na plátky a orestujeme na oleji.
SERVÍROVANIE:
Podávame napríklad s uvareným ovsom a orestovaným údeným Tempehom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ak hľadáte ďalšie využitie cukety, môžeme Vám ukázať ďalší recept napríklad na – Kari šošovica s cuketou a Tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊