Nie vždy počas dňa máme čas na pomalé vychutnanie si teplého jedla. Zároveň nepoznám lepší pocit ako prísť po chladnom, či zamračenom dni domov a dať si dobrú cviklovú polievku.
Poďte vyskúšať túto skvelú kombináciu, ktorá rozhodne prebudí Vaše chuťové poháriky a príjemne Vás zohreje.
SUROVINY:
Polievka:
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 3 ks stredne veľkej cvikly – červenej repy
- 1,2 l filtrovanej vody
- 5 cm riasy Wakame - kúpiť TU
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- púpavové listy
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Cibuľu, mrkvu a cviklu nakrájame na malé kúsky a vkladáme do hrnca s filtrovanou vodou v rovnakej postupnosti. Hrniec dáme na šporák a začneme variť.
Krok 2:
Keď začne polievka vrieť, pridáme riasu Wakame, znížime plameň a varíme 30 minút až 3 hodiny.
Pozn.: Dlhší var dodá do organizmu viacej energie a tepla – čiže čím je vonku chladnejšie, tým varíme dlhšie.
Krok 3:
Na záver, keď sa už polievka nevarí, ochutíme polievku ryžovým Misom a chilli podľa chuti.
SERVÍROVANIE:
Polievku pred podávaním dozdobíme púpavovými listami.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Cviklu môžete použiť aj pri príprave ďalšej polievky – Cviklová polievka s fazuľou. Nie nemusíte sa báť, čas na prípravu nie je dlhý, nakoľko sme pri jej varení použili uvarenú fazuľu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊