Cviklová polievka s chilli

receptyzdravia-cviklova-polievka-s-chilli-featured

Nie vždy počas dňa máme čas na pomalé vychutnanie si teplého jedla. Zároveň nepoznám lepší pocit ako prísť po chladnom, či zamračenom dni domov a dať si dobrú cviklovú polievku.
Poďte vyskúšať túto skvelú kombináciu, ktorá rozhodne prebudí Vaše chuťové poháriky a príjemne Vás zohreje. 

čas prípravy - od 40 minút
4 porcie
Element OHEŇ a VODA

SUROVINY:

Polievka:
Na dochutenie:
Na ozdobu:

POSTUP:

Krok 1:

Cibuľu, mrkvu a cviklu nakrájame na malé kúsky a vkladáme do hrnca s filtrovanou vodou v rovnakej postupnosti. Hrniec dáme na šporák a začneme variť. 

Krok 2:

Keď začne polievka vrieť, pridáme riasu Wakame, znížime plameň a varíme 30 minút až 3 hodiny. 

Pozn.: Dlhší var dodá do organizmu viacej energie a tepla – čiže čím je vonku chladnejšie, tým varíme dlhšie.

Krok 3:

Na záver, keď sa už polievka nevarí, ochutíme polievku ryžovým Misom a chilli podľa chuti.

SERVÍROVANIE:

Polievku pred podávaním dozdobíme púpavovými listami.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Cviklu môžete použiť aj pri príprave ďalšej polievky – Cviklová polievka s fazuľou. Nie nemusíte sa báť, čas na prípravu nie je dlhý, nakoľko sme pri jej varení použili uvarenú fazuľu. 
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to