Kto by si nedal kapustnicu v týchto mesiacoch?
A hlavne teraz, keď Vianoce a Nový rok klopú na dvere a nám sa zbiehajú slinky na dobroty, ktorých sa nebudeme vedieť dojesť.
Pripraviť slávnostnú a naozaj chutnú kapustnicu je tiež kúsok umenia.
čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element DREVO
SUROVINY:
- 2 ks veľkej cibule
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1/2 šálky sušených húb
- 2 l kapustnice
- 500 g domácej kyslej kapusty
- 200 g Tempeh údený - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Najskôr namočíme sušené huby.
Krok 2:
Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme na oleji do sklovita.
Krok 3:
Pridáme vopred namočené sušené huby a zalejeme kapustnicou. Ak je šťava silná, môžeme ju zriediť vodou a varíme 15 minút.
Krok 4:
Potom pridáme kúsky Tempehu a kapustu. A varíme ďalších 15 minút.
Pozn.: Ak robievate vianočnú kapustnicu bez kapusty, tak ju nemusíte dať.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú kapustnicu naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊