Klaso je ďalším členom početnej rodiny zdravých potravín plnohodnotne zastupujúcich mäso. O tom, že Klaso nie je vhodné len pre vegetariánov či striktných zástancov zdravej výživy, ale aj pre bežných stravníkov, sa Vás pokúsime presvedčiť v nasledujúcom recepte.
SUROVINY:
Soté:
- 2 veľké cibule
- 2 PL oleja
- 1 balík Klaso jemné
- 2 šálky vody
- 1/2 ČL ochutenej morskej soli
- majoránka
- 1 veľká mrkva
- 1 stredne veľký kaleráb
- 1/2 šálky Sójová plnotučná múka - kúpiť TU
- 1/4 balíka Lahôdkové droždie - kúpiť TU
Na dochutenie:
POSTUP:
Krok 1:
Jemne nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita.
Krok 2:
Pridáme plátky Klasa, krátko orestujeme a zalejeme vodou. Ochutíme soľou, majoránkou a varíme 5 až 10 minút, aby soté získalo príchuť použitých prísad.
Krok 3:
Pridáme zeleninu nakrájanú na malé kúsky a varíme 10 minút.
Krok 4:
Pred dokončením zahustíme sójovou múkou, vmiešame Lahôdkové droždie a povaríme ďalších 5 minút.
Krok 5:
Na úplný záver dochutíme sójovou omáčkou – Johsen Shoyu.
SERVÍROVANIE:
Uvarené soté naložíme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Isto ste si všimli, že dnešným jedlom si posilníme element ZEM. Ak by ste si chceli menu doplniť polievkou, s rovnakým účinkom, tak v takom prípade tu máme – Polievka Jesenná, ktorá krásne využíva chute zeleniny a dochucovadiel.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊