Klaso soté so zeleninou a Lahôdkovým droždím

receptyzdravia-klaso-sote-so-zeleninou-a-lahodkovym-drozdim-featured

Klaso je ďalším členom početnej rodiny zdravých potravín plnohodnotne zastupujúcich mäso. O tom, že Klaso nie je vhodné len pre vegetariánov či striktných zástancov zdravej výživy, ale aj pre bežných stravníkov, sa Vás pokúsime presvedčiť v nasledujúcom recepte.

čas prípravy - 35 minút
3 porcie
Element ZEM

SUROVINY:

Soté:
Na dochutenie:

POSTUP:

Krok 1:

Jemne nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita. 

Krok 2:

Pridáme plátky Klasa, krátko orestujeme a zalejeme vodou. Ochutíme soľou, majoránkou a varíme 5 až 10 minút, aby soté získalo príchuť použitých prísad.

Krok 3:

Pridáme zeleninu nakrájanú na malé kúsky a varíme 10 minút.

Krok 4:

Pred dokončením zahustíme sójovou múkou, vmiešame Lahôdkové droždie a povaríme ďalších 5 minút.

Krok 5:

Na úplný záver dochutíme sójovou omáčkou – Johsen Shoyu.

SERVÍROVANIE:

Uvarené soté naložíme na tanier a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Isto ste si všimli, že dnešným jedlom si posilníme element ZEM. Ak by ste si chceli menu doplniť polievkou, s rovnakým účinkom, tak v takom prípade tu máme – Polievka Jesenná, ktorá krásne využíva chute zeleniny a dochucovadiel.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné